Judoka Elisabeth Willeboordse op De Tjalk

Geplaatst op zondag 13 oktober 2013

ILF Tjalk2
Op vrijdag 19 oktober 2013 werd op OBS De Tjalk afgetrapt voor het basisschoolproject ‘IK Lekker fit!?’ waarin een gezonde en actieve leefstijl centraal staat. De gehele dag staat in het teken van bewegen en gezonde voeding.

De ochtend wordt gestart met ropeskipping voor alle leerlingen, ouders en leerkrachten. Na het ropeskipping worden allerlei gezonde workshops georganiseerd voor de leerlingen. Topjudoka en Olympisch bronzen medaillewinnaar Elisabeth Willeboordse verzorgt vanaf 11.00 uur een judoclinic voor de leerlingen van de groepen 6 en 8.

Diëtisten verzorgen voedingsspelletjes  en de partners van de Brede School Lelystad verzorgen diverse creatieve workshops. De kick-off wordt georganiseerd in samenwerking met Sportbedrijf Lelystad, Brede School Lelystad/Welzijn Lelystad en de vakgroep bewegingsonderwijs.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Na 19 oktober heeft basisschool De Tjalk extra aandacht voor voeding en beweging door de lesmethode Lekker fit! en verschillende extra activiteiten. Deze extra activiteiten worden mogelijk gemaakt door een bijdrage van Zilveren Kruis Achmea en de gemeente Lelystad.