Shuttle Run test

Geplaatst op woensdag 8 oktober 2014

In het kader van de Gezonde School / IK Lekker Fit bieden wij twee maal per jaar, tijdens de lessen bewegingsonderwijs, de shuttle run test aan. De shuttle run test (ook wel ”piepjestest” genoemd) is een conditie test waarbij we bij kinderen van groep 5 t/m 8 proberen inzichtelijk te krijgen hoe ze er qua uithoudingsvermogen voor staan. Doel is om de resultaten van het voorgaande jaar te evenaren of te verbeteren. Elk kind kan dus een persoonlijk doel stellen. Wat een geweldig gezicht om alle leerlingen het uiterste van zichzelf te zien eisen, hun grenzen zien op te zoeken of juist al heel goed weten waar hun grens ligt. De kinderen maakten tweetallen zodat ze elkaar konden scoren en zowel een inspanningsmoment als een rustmoment in de les in het vooruitzicht hadden. Er werd enthousiast aangemoedigd en na afloop goed voor elkaar gezorgd. Meester Micha, juf Nancy, juf Nicole en de CALO stagiaires Jeroen en Rune liepen ook mee om de kinderen te motiveren. De complimenten achteraf waren gemeend van zowel de klasgenoten als de docenten. Goed gedaan jongens en meiden, aan het eind van het schooljaar bieden we de shuttle run weer aan!