Schoolhandbaltoernooi 2014

Geplaatst op vrijdag 7 november 2014

Schoolhandbaltoernooi 2014

Op woensdag 5 november was het eindelijk zo ver! De start van het jaarlijkse, door HVL georganiseerde, schoolhandbaltoernooi.

Na 3 trainingen waren onze teams er helemaal klaar voor! De regels waren doorgenomen, de speltactiek van aanvallen en verdedigen was erin gedrild, de tenues waren uitgedeeld en de fair play gedachte uiteraard samen besproken. Helaas kregen we in de dagen voor het toernooi te maken met een groot aantal afzeggingen waardoor er maar 1 van de 3 teams compleet was hetgeen bij de coaches het maken van creatieve oplossingen tot gevolg had. Eigenlijk hebben we daardoor het toernooi als 1 team gespeeld en maakte iedere speler meer minuten dan vantevoren bedacht. Elk nadeel heeft dus echt zijn voordeel.

Alle teams speelden 3 poule wedstrijden tegen leeftijdsgenootjes van andere scholen. Natuurlijk was het even wennen en ook wel een beetje spannend, maar toen na het handje schudden het fluitsignaal om te starten klonk werd er fanatiek en sportief gespeeld. Helaas konden we niet alle wedstrijden winnen en verloren we ook een aantal potjes, maar dat mocht het spelplezier en de inzet niet bederven.

In Hidde, Sil en Jayden hadden we zeer betrouwbare keepers, met katachtige reflexen hielden zij de meeste moeilijke ballen tegen. Topscoorders Bert, Junior en Luna bezorgden de tegenstanders net zoveel grijze haren als hun coaches terwijl Eunice, Emily (knap dat je er was ondanks dat je niet helemaal lekker was) en Sven elk gaatje dicht liepen waardoor de tegenstanders amper een bal konden overspelen. Om maar niet te spreken van de verdedigende kwaliteiten van Quincy, Senna, Nino en Laura, die precies wisten hoe ze vanuit de cirkelverdediging voor een vlotte counter naar voren moesten zorgen. En dan hadden we ook nog Yannick die niet alleen al een hele sportieve dag erop had zitten, maar ook nog eens op werkelijk elke positie inzetbaar en aanwezig was. Toppers! Jullie allemaal!

We kwamen bij elkaar opgeteld maar enkele punten te kort voor een plaats in de finalerondes op vrijdag, jammer maar helaas. Gelukkig waren we het er over eens dat meedoen met plezier belangrijk is dan winnen en konden we genieten van de mooie middag en de aandenkens die aan het einde van de dag werden vergeven.

Via deze weg wil ik niet alleen alle spelers bedanken, maar ook zeker alle toeschouwers en fans op de tribunes en in het bijzonder Klaske, Conny, juf Joyce en juf Hanneke voor hun geweldige inzet in aanloop naar en tijdens het toernooi. Zonder jullie hadden we het toernooi nooit zo succesvol kunnen beleven! Hopelijk tot volgend jaar!

Foto’s binnenkort op de site en vergeet niet jullie tenue netjes gewassen in te leveren bij juf Joyce!

Met sportieve groet,

Micha de Kromme.