Ouderavond: social media

Geplaatst op maandag 10 november 2014

Weet u wat het is: twitteren, Skypen, whatsappen, facebook, instagram? Kent u dat ook dat uw kind continu bezig is met zijn of haar mobiel? Is dat eigenlijk erg? En wat doen ze allemaal online? Is dat niet gevaarlijk?

Op de ouderavond van 5 november jl. was het thema “social media”. Wat is er allemaal, wat gebruiken kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs, en hoe kun je als ouder je kind hierbij begeleiden? Katja Schuiffel gaf de ouders aan de hand van een prezie en korte filmpjes allerlei informatie. Daarnaast was er gelegenheid voor vragen en reacties. Tussendoor speelden Jeroen en Krystel, acteurs van Helder Theater, een aantal sketches; dat gaf uiteraard veel herkenning en gelach!

Wij willen alle ouders bedanken voor hun komst en wij hopen dat u een plezierige, zinvolle avond heeft gehad.
Voor de ouders, die informatie zoeken, hierbij twee websites:
www.mediafulness.nl (media-wijsheid, wat houdt ’t in?)
www.mediaopvoeding.nl (voor alle vragen op dit gebied)
social network