Smaakles bij de kleutergroepen

Geplaatst op donderdag 20 november 2014

In de groepen 1-2 heeft Juf Lian een les gegeven over voedsel en drinken. Ze was heel blij om te horen dat we allemaal, voor we naar school gaan, thuis ontbijten. Nu weten we ook waarom dat zo goed is! We gingen ook raden hoeveel suiker (klontjes) er in drinken zit: in chocomelk, in sport-drinken, in drinkyoghurt en in cola. En in water? Nul. Het is dus heel gezond om water te drinken.

Het leukste was het proeven. Juf Lian had verse smoothie gemaakt met sinaasappelsap, rode vruchtjes, banaan, en ijsklontjes. Eerst dachten sommige kinderen dat het niet lekker zou smaken… Maar uiteindelijk vonden de meesten het heerlijk en wilden ze nog wel een tweede bekertje! Ook kregen we twee werkbladen om een keertje te maken.

Juf Lian, bedankt voor de leuke les!

Foto’s 1-2a

1-2a.smaakles.1 1-2a.smaakles.2 1-2a.smaakles.3

 

Foto’s 1-2c

1-2c.smaakles 1 1-2c.smaakles 2