Sinterklaas bezoekt OBS De Tjalk

Geplaatst op vrijdag 5 december 2014

Donderdag 4 december was de grote dag aangebroken. Sinterklaas kwam op bezoek! En Sinterklaas had een bijzondere verrassing voor de kinderen, want dit jaar nam hij ook Americo mee naar school! De kinderen vonden het geweldig!! Op het schoolplein ontving meester Joop de Sint en zijn twee Pieten en stal Americo de show, want hij liet een paar trucjes zien. Americo kon zwaaien naar de kinderen, een pirouette maken… De kinderen stonden met open mond te genieten!

Later ging Sinterklaas naar binnen en sprak hij de kinderen toe in de middenruimte. Ondanks zijn 500 jaar, was Sinterklaas nog wel in voor een feestje. Hij wilde dat alle kinderen gingen staan en liet de muziek aanzetten. Vervolgens stond de hele onderbouw op z’n kop! Alle kinderen, juffen, meesters, stagiaires, hulpvaders en moeders belandden in een grote polonaise. De Sint genoot zichtbaar van de manier waarop iedereen zijn verjaardag vierde.

Na het dansen gingen de kinderen terug naar hun eigen lokaal, waar Sinterklaas-acvtiviteiten plaatsvonden. Zo konden de kinderen lekker spelen, bouwen, kleuren, knutselen, Sinterklaas speculaas versieren en konden ze op gezette tijden naar het speellokaal en natuurlijk kwam Sinterklaas ook nog even langs in de klassen… MET een cadeautje!!

Aan het einde van de ochtend hebben de kinderen Sinterklaas en zijn zwarte Pieten uitgezwaaid. De Tjalk bedankt Sint en Piet voor hun komst… Een veilige terugreis naar Spanje gewenst en tot volgend jaar!!

Sinterklaas.1 Sinterklaas.2 Sinterklaas.3 Sinterklaas.4 Sinterklaas.5 Sinterklaas.6 Sinterklaas.7 Sinterklaas.8 Sinterklaas.9