Spelen met letters!

Geplaatst op donderdag 12 februari 2015

Lekker  winterweer of niet… werkten we er natuurlijk gewoon over. We gingen sjaals knippen en plakken met een mooi streepjespatroon. “Bibberbabberdebop, ik zet m’n wintermuts op”… natuurlijk veel winterliedjes gezongen en prentenboeken voorgelezen! In de huishoek lagen allerlei sjaals, mutsen, handschoenen, wanten en warme winterlaarzen.

De bouwhoek werd een Noordpool-hoek met sneeuwvlokken, ijsberen, ijsschotsen en zelfs een verdwaalde pinguin! Op de globe hebben we ontdekt waar de Noordpool is. De afgelopen weken waren veel kinderen jarig! Dat betekende dus veel lekkere en leuke traktaties, zoals een Frozen-doosje met Olaf erop!

Een aantal kinderen vond het leuk om van een grote denneappel een sneeuwuiltje te maken en voor de vogels buiten werd een verwen-rolletje gemaakt. Handen wassen hoefde niet, gewoon de vingers aflikken en de hele klas rook naar pindakaas!

We legden alle sjaals naast elkaar en gingen kijken welke de langste was en de kortste en welke sjaals even lang waren. Ook maakten we met de sjaals een rij van kort naar lang. Het woord “sok” stond centraal. Wat zijn de oude sokken leuk opgepimpt! En er werd natuurlijk ook heel veel “lekker vrij” gespeeld. En lekker creatief bezig met letters: kunnen jullie ’t lezen?

Er kwamen drie meisjes op visite en in de groep en dat vinden we allemaal gezellig! Eind januari namen we afscheid van juf Chantal. We vonden het erg fijn dat zij de afgelopen periode bij ons in de groep was en ons zo goed heeft geholpen!

Op naar de voorjaarsvakantie en daarna het project BEROEPEN…

 

winter1 winter2 winter3 winter4 winter5 winter6 winter7 winter8 winter9 winter10 winter11 winter12 winter13 winter14