Wandklimmen

Geplaatst op vrijdag 13 februari 2015

Wandklimmen gr 1 t/m 8

De afgelopen 2 weken hebben alle kinderen van de Tjalk de mogelijkheid gekregen om te ervaren hoe het is om aan de klimmuur gezekerd omhoog te klimmen. De activiteit werd onder toezicht van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs begeleidt door leerlingen uit groep 8. Zij hadden daarvoor een speciale cursus gevolgd bij een gecertificeerd klimdocent en na een opfrisser tijdens de eigen lessen het zekeren van anderen helemaal in de vingers gekregen. Uiteraard werd er wel geklommen wel met de back up van verschillende leerlingen en de beheersing van de ‘’klimtaal’’ om de veiligheid te waarborgen. Deze ‘’klimtaal’’ en de verschillende fases binnen het klimmen werden goed doorgenomen met de deelnemers en regelmatig tot in de perfectie uitgevoerd. Met grote trots hielden de vakleerkrachten nauwlettend de klimactiviteit in de gaten. Vanuit groep 1-2 tot en met groep 8 (waarbij de activiteit dus helemaal zelfstandig georganiseerd werd) kwamen vele enthousiaste reacties en de wil om te leren en ervaren was groot. Soms werden angsten overwonnen en spanningen gereguleerd en in een enkel geval werd er nog even gewacht met deelname. Allemaal prima, want op de Tjalk willen we elk kind tijdens het bewegen in zijn of haar kracht zetten en het durven aangeven van jouw eigen grenzen is één van de sterkst gewaardeerde krachten die er is.

Via deze weg wil ik alle leerlingen uit groep 8 die hebben geholpen ontzettend bedanken voor hun inzet, toppers zijn jullie!

U kunt vele foto’s terugvinden per klas op de eigen tab

Met sportieve groet,

Micha de Kromme, vakleerkracht bewegingsonderwijs Tjalk.