Schoolvoetbal wedstrijdverslag team meiden 1

Geplaatst op maandag 30 maart 2015

Meiden 1

Wedstrijd 1 Tjalk 1 – Vuurtoren

Op 30 maart jongstleden was het eindelijk zo ver: de start van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi! Onze dames van team Tjalk 1 mochten het toernooi aftrappen. Van lichte spanning was zeker sprake, maar zoals wel vaker werd deze spanning op het veld prima omgezet in daden. Met veel beleving, plezier en strijd gingen de meiden er vanaf het eerste fluitsignaal vol in. Noa knikte met haar hoofd een corner van Esmee H. al na 2 minuten snoeihard in de touwen en zou later nog tweemaal scoren. Esmee H. zelf –die al paal en lat had geraakt- werd voor haar harde werken beloond door een prachtige score vlak voor tijd. Daar tussen in zorgden Eva, Isa en Esmee van W. voor een prima balans op het middenveld met veel druk naar voren. Een duel werd niet geschuwd en vele ballen werden veroverd. Celine, onze ausputzer achterin, hield samen met Soraya de boel potdicht en keepster Ellen kon met gemak de nul houden. Overigens pikte de zeer aanvallend ingestelde Soraya ook nog haar doelpuntje mee. Eindstand 5-0! Bam!

 20150330_174522

 

Wedstrijd 2 Tjalk 1 – Tjotter 1

Direct na de eerste pot moesten de meiden aantreden tegen de grote lange Tjotterdames. Dit team speelde voetbal wat ons in eerste instantie niet helemaal lag, maar door de tactiek direct aan te passen en op de counter te voetballen scoorden we via –wie anders…- Noa de 1-0. Soraya mocht vlak voor de rust op aangeven van Eva de 2-0 aantekenen en het verzet leek gebroken… Niets was echter minder waar! De fysiek sterke Tjotterdames gingen over op pressie voetbal en kwamen wat vaker door onze defensie heen. Celine ruimde een aantal maal prima op, Isa liep verscheidene gatjes dicht en Esmee H. hielp zelfs (een beetje tegen de zin in, maar ja, alles voor het team natuurlijk) de verdediging met tegenhouden. Ellen hield lang haar doel schoon, maar zag een kanonskogel via de vingertoppen helaas het doel in rollen. De spanning was terug! Onder luide aanmoediging van vele ouders, leerkrachten en het jongensteam (dat ook die avond moest ballen) gingen we de strijd aan en beslisten we uiteindelijk zeer koelbloedig de wedstrijd: Esmee van W. (invalster uit het meiden 2 team) schoot strak laag in de hoek raak. Eindstand 3-1!

Prima gedaan meiden! Alle toeschouwers langs de lijn bedankt voor jullie hartverwarmende aanmoediging! Hopelijk tot 7 april, dan spelen we de laatste 2 poulewedstrijden!

 Groetjes coach Micha

 

20150330_174513