Club Sportief periode 4 (groep 1)

Geplaatst op dinsdag 31 maart 2015

De vierde periode van Club Sportief zit er al weer op voor de jongste groep. Wat een vermoeiende periode was dat zeg. Als thema hadden we namelijk conditie en balspelen. Dus ja….voor elke les heb ik al tegen de kinderen gezegd: ‘Je wordt erg moe!!!’

En inderdaad…na elke les gingen de kanjers met rode wangetjes naar de kleedkamer. De kinderen zijn bezig geweest met het volhouden van rennen en het ervaren van vermoeide spieren en dat dat effect heeft op het rennen. Dit klinkt heel logisch, maar is vooral erg leuk om zelf te ervaren.

Ook zijn de kinderen erg druk geweest met het rennen van een hindernisparcours (bekend parcours vanuit de reguliere gymles). Dit hebben ze meerdere keren gedaan en steeds zijn de scores opgeschreven. Iedereen heeft zo zijn eigen scores en heeft als doel om steeds weer een seconde van hun eigen score af te rennen. De conclusie van de kinderen was dat naar mate ze het vaker deden dat ze toch wel een snellere tijd neer konden zetten. Dus oefenen en vaker doen heeft wel degelijk zin. Kijk maar naar het foto van het bord. Het was leuk om te zien dat de kinderen echt trots op zichzelf zijn als ze hun record verbreken.

We hebben verschillende lummelspelen gedaan waarbij de kinderen goed samen moesten spelen om de lummel steeds weer te foppen. Dit hebben we ook met tik gedaan om het voor de lummel iets makkelijker te maken. Het samenwerken ging namelijk wel erg goed en ze waren toe aan uitbreidingen.

De kinderen hebben zich weer super ingezet.

Ik heb sommige ouders gevraagd om even hun ervaringen te delen over Club Sportief. Dus hoe ervaren zij het, maar ook de communicatie, hun kind en hun vooruitgang etc.

Hieronder de reacties:

  • ‘Naomi gaat met heel veel plezier naar club sportief. De persoonlijke aandacht in een kleine groep geeft haar meer zelfvertrouwen en tijd om sport en spel beter te beheersen. Ze vind het altijd jammer als de drie weken na vakanties het voorbij is!’

 

    •  
  • ‘ik vind het heel fijn dat ik de datums voor de gymlessen via de mail word doorgegeven en dat ik met vragen altijd langs kan komen. top ervaren.’

 

    •  
  • ‘Als ouder vind ik club sportief een geweldig initiatief, ik zie mijn kind hierdoor groeien! Vanaf dag 1 ben ik heel erg enthousiast net als Kièro, daarnaast dankbaar dat we Kièro zijn motoriek zien verbeteren! Alleen maar lof voor club sportief en hoop dat nog veel meer kinderen die dat nodig hebben hier gebruik van mogen blijven maken!’

 

 

Gr meester Wouter

20150319_155008                   20150319_155229 20150319_155431               20150319_165858