Schoolvoetbal meiden team 2

Geplaatst op woensdag 1 april 2015

Meiden 2

Wedstrijd 1 Tjalk 2 – Grundel

Op woensdag 1 april mochten ook de meiden van team Tjalk 2 aan de bak. Onder professionele begeleiding van coach René werden de tactische varianten nog even goed door genomen. Het motto: aanval is de beste verdediging! Met aanvoerder Robin –wiens aanvoerdersband strak om de bovenarm zat- en Jade als aanjagers vlogen we de startblokken uit. De meest directe weg naar het doel van de tegenstander werd opgezocht waardoor de buitenspelers Amber en Eva (fijn dat je inviel meid!) bij de tegenaanvallen snel naar binnen moesten trekken. De beren van de Grundel kregen steeds meer vat op ons en scoorden binnen afzienbare tijd 2 puike doelpunten. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar keepster Naomi hield ons met katachtige reflexen in de wedstrijd. De 2 helft wind mee en dat vonden Esmee van W. en Esmee H. (die zo sportief was om de afwezige Jonera te vervangen) wel prima. Met de wind in de rug kregen we een aantal goede kansen, maar de keepster van de Grundel was erg sterk en hield haar doel schoon. Ondanks sterk verdedigend werk van Maartje en Aletta moesten we toch nog 2 goals toelaten. Eindstand 0-4. Gelijk door naar de volgende pot.

20150401_174949

Wedstrijd 2 Tjalk 2 – Driesprong 2

Na een bekertje limonade en een motivatie speech van coach René waren de meiden gebrand op revanche. De meiden van de Driesprong dachten ons wel eventjes te overlopen, maar het liep natuurlijk anders, want als er 1 stel meiden op karakter kunnen ballen, dan zijn het de onze wel. Esmee H. nam één van haar inmiddels beruchte corners en die werd snoeihard binnen gekegeld door Eva. Het publiek –in grote getalen aanwezig- ging los. Na goed tikkie takkie voetbal tussen Maartje, Amber en Eva scoorde Esmee H. zelf ook, een bekeken schotje laag in de hoek. Op aangeven van Aletta –en dan heb ik het over een bal van 20 meter afstand door de lucht- mocht Amber vrij aannemen en werkelijk schitterend scoren in de bovenhoek. We zaten inmiddels al in de 2e helft toen Esmee van W. twee maal mocht scoren. Dat had zonder de druk naar voren van Robin, Jade en Maartje nooit gelukt, er werd gewoon teambreed pressie voetbal gespeeld en inmiddels waren de toeschouwers aantallen verdubbeld. Coach René wisselde vervolgens sterk door om de wedstrijd te killen en de scheidsrechter vloot voortijdig af om een afgang voor onze tegenstanders te voorkomen. Eindstand 5-0, wat een wedstrijd, we kunnen we een dikke week van genieten alvorens we de laatste 2 poule wedstrijden moeten spelen op 9 april. Hopelijk tot dan!

Groetjes van een trotse assistent coach.

20150401_175113