Wedstrijdverslag meiden team Tjalk 1 Schoolvoetbaltoernooi 2015

Geplaatst op dinsdag 7 april 2015

Meiden 1

Wedstrijd 3 Tjalk 1 – Boeier

Een week later, vol vertrouwen en met goede zin stapten de meiden van team 1 het veld op. Maar één doel voor ogen: nummer 1 worden in de poule! Eerder op de dag hadden we het afzeggen van keepster Ellen en middenvelder Deviya moeten opvangen door zowel Naomi (keepster meiden 2) en inmiddels vaste invalster Esmee van W. De meiden van de Boeier (met gelijkwaardig tenue zonder opdruk) lieten ons vanaf de eerste minuut ons spel spelen en daar maakten wij prima gebruik van! Vol op de aanval en uit de eerste corner was het weer raak. Noa controleerde de strakke bal van Esmee H. met de borst en volleerde hem strak in de bovenhoek! Wat een goal! Vervolgens scoorde Esmee H. zelf ook maar gelijk twee maal en knalde Soraya in de tweede helft van 20 meter met een droge knal raak. Luid applaus van alle ouders, klasgenoten, oud leerlingen, juffen, meesters en natuurlijk de coach! Eindstand 4-0.

Wedstrijd 4 Tjalk 1 – Regenboog

Na een half uurtje welkome pauze met limonade mochten we aantreden tegen de Regenboog. Een wedstrijd op zich vanwege het feit dat meester Joop en ondergetekende een warme band met deze school hebben. Bovendien liepen de Regenboog meiden met een rechte rug vanwege een heel veel – o overwinning op de Vuurtoren. Celine en Soraya begrepen dat we ons mannetje moesten staan en schuwden de duels niet. Het leverde Celine een kans op die rakelings mis ging en Soraya een pijnlijk scheenbeen. Toch zette ze door! Na een wereld redding van Naomi en goede druk naar voren van Isa en Eva kregen we grip op de wedstrijd. Binnen enkele minuten gaf Noa tweemaal voor en scoorde Esmee H. tweemaal prima. Met name het tweede doelpunt was van uitzonderlijke klasse. Esmee en Amber van W. hadden al snel door dat we niet achterover konden gaan leunen en zorgden met fantasierijk breedtespel voor een goede balans in aanval en verdediging. Zowel Eva als Soraya waren nog dicht bij een goal, maar belangrijker… de overwinning kwam niet meer in gevaar.

En zo werden we -na 4 overwinningen in onze poule- poulewinnaar en zullen we onze strijd om het kampioenschap voortzetten op woensdag 15 april wanneer we aan zullen treden tegen andere poulewinnaars en hoog genoteerden van het meidenschoolvoetbaltoernooi. Details volgen!

Meiden, wederom top gedaan! Grote klasse!

Groetjes coach Micha.