Schoolvoetbal verslag meiden team 2

Geplaatst op maandag 13 april 2015

Na 4 poule wedstrijden gespeeld te hebben met wisselend succes qua uitslagen, maar wel zeker grote successen behaald te hebben qua beleving, plezier en Fair Play mochten de meiden van team 2 aantreden in poule 4. In deze poule zaten alle teams die 4e waren geworden in hun eigen poule. We zouden dus zeker tegenstanders treffen van onze eigen sterkte. Coach René was als gevolg van zijn goede optredens inmiddels weggekocht door Suriname en aan ondergetekende de taak om ‘’the best of the rest’’ te worden. In de voorbereiding werd de nadruk gelegd op strijd, we mochten best wat minder bescheiden zijn en de duels -binnen de normen van Fair Play- aangaan. Met Soraya als invaller voor Robin en Eva als vaste invaller zouden we zeker het middenveld kunnen beheersen.

Wedstrijd 1 Tjalk 2 – Finnjol

18.00u, veld 4B, toeschouwers in grote getalen, het fluitsignaal, wij trapten af. Met 3 verdedigers (Maartje, Aletta en Jonera), 2 kilometervreters op het middenveld (Esmee en Soraya) en een hangende spits (Amber) probeerden we vanaf de 1e minuut de tegenstanders kapot te spelen. En dat ging heel aardig. Sterker nog, er ontstond vertrouwen en we waren telkens net een stapje eerder bij de bal. Het samenspel, goed van achteruit opgebouwd, ging fantastisch en zorgde voor vele kansen. Helaas misten we scherpte voor de goal en hadden we ook gewoon pech toen Soraya op de paal knalde. In de rust spraken we af wat meer vanuit achter naar voren te schuiven om goed druk op de bal te houden. Die omzetting zorgde voor een wereld van verschil. Maartje dook constant verrassend op in de spits en Esmee veroverde elke afvallende bal. Aletta, inmiddels geroemd om haar ausputzers kwaliteiten en bijbehorend dansje, wist precies hoe ze de aanvallen van de Finnjol onschadelijk moest maken en door goede communicatie met Naomi (onze keepster) waren zij samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van het doel. Eva -inmiddels ingevallen- was heel dichtbij een doelpunt, maar schoot rakelings voor langs. Onder luide aanmoediging van de toeschouwers gingen we vol voor de winst en onze inzet werd beloond. Met een droge schuiver (niet hard, maar o zo goed geplaatst) in de hoek maakte ze de 1-0. Het publiek werd gek. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden en dat lukte makkelijk, geen enkele keer kwamen we in de problemen, zelfs niet toen Soraya met een blessure aan de kant moest. De scheidsrechter floot af, de pot was binnen, maar we moesten wel gelijk door naar de 2e en laatste pot!

Wedstrijd 2 Tjalk 2 – Vuurtoren

18.30u, veld 4A, deze coach had het al gezien…, de meiden van de Vuurtoren waren geen schim meer van het team dat door onze meiden 1 van het veld werden gespeeld. Hun coach had inmiddels ook gezien waar de krachten lagen en zette de Vuurtoren meiden erg goed neer. Maar ja, inmiddels hadden ook onze meiden dus het vertrouwen dat ze met goed voetbal een wedstrijd konden winnen. Het spel golfde vanaf de 1e minuut heen en weer. Dit zou een slijtageslag worden! De fysiek sterke tegenstanders hadden zeker moeite met ons slimme combinatiespel, maar lieten ons er niet zomaar door. Met pittige duels, schouderduwen, ballen op het hoofd, noppen op de enkels, maar ook zeker met respect voor elkaar werd er gestreden om elke meter. Beide teams kregen ook kansen, maar er werd in de 1e helft niet gescoord. In de rust had deze coach maar 1 doel: onze meiden overtuigen dat de tegenstanders er echt conditioneel door heen zaten, hetgeen verduidelijkt werd door het feit dat ze liggend en zittend op het gras naar hun coach aan het luisteren waren. Wij waren nog fit en hadden inmiddels door het arriveren van Jade een extra wisselmogelijkheid. We spraken af om het toernooi af te sluiten in stijl en alles, maar dan ook alles te geven. Het liep even anders, want daar deze coach had verwacht dat we erop en erover zouden knallen, stonden we stil, deden ons haar even goed en hadden gezellige kletsmomentjes. Het is dat Naomi met katachtige reflexen en weergaloze reddingen haar doel wist schoon te houden, want anders zou het zo 0-3 gestaan hebben. Met nog 5 minuten te gaan viel eindelijk het kwartje, het team zag ook dat er veel ruimte achter de verdediging lag en probeerde via de zijkanten onze spits te bereiken. Nadat Soraya op aangeven van Maartje net voorlangs schoot, kreeg Eva op aangeven van Jade ook een prima kans. Maar helaas net geen goal. Via Jonera knalde Esmee de bal naar voren, de bal viel goed, Amber kapte achter het standbeen langs, passeerde haar tegenstander en drukte zelfverzekerd af: 1-0. Het publiek ging los. Wat een moment. De spanning was om te snijden, maar we behielden de voorsprong en wonnen voor de 2e maal achter elkaar. En zo werd ons doel bereikt: het team meiden 2 is ‘’the best of the rest’’ geworden van het schoolvoetbaltoernooi 2015. Een hele puike prestatie! Meiden, van harte gefeliciteerd en bedankt voor een onvergetelijke avond! Alle toeschouwers, bedankt voor jullie enthousiaste aanmoediging en een hele speciale dank aan Coach René, de basis van al het succes!

Groetjes, coach Micha.