Schoolvoetbal meiden team 1

Geplaatst op dinsdag 21 april 2015

Meiden 1

Halve Finale 17 april

Wat een prestatie! Onze meiden uit team 1 mochten na het behalen van een tweede plek in de finalepoule aantreden in de halve finale van het schoolvoetbaltoernooi. Daarin moesten we tegen de winnaar uit de andere finalepoule, te weten De Windroos. De winnaar zou naar de finale gaan op 22 april. Uiteraard hoefde deze coach de meiden niet te motiveren om hun beste beentje voor te zetten, maar gezien het feit dat een aantal vaste krachten niet aanwezig waren en we zelfs een keeper moesten aanstellen, besloot ik toch maar tot een Tsjakka speech. Voor diegenen die de (inmiddels door 2 miljoen + mensen bekeken) video op YouTube hebben gezien, is het al duidelijk dat daar natuurlijk de basis van al het succes ligt… Maar goed, ik zal mijn schoenen weer aandoen en verslag geven van de wedstrijd.

De Tjalk vs. De Windroos. Ik weet niet wat ze in het Karveel te eten krijgen, maar dat er bij het betreden van het veld een behoorlijk verschil in verschijning te bemerken was, was gelijk duidelijk. Aanvoerder Noa moest zowat op haar tenen staan om de aanvoerder van de tegenstander een handje te geven en keeper Isa zag dat er aan de overkant in vergelijking met haar wel weinig ruimte was om te scoren. Toch voelden we allen iets…, iets onbeschrijfelijks…, een gevoel van…, het gaat ons lukken vandaag. De tactiek was simpel, tenminste op papier: met drie verdedigers, twee middenvelders en een spits trachten het spel te ontregelen en vanuit het niets toe te slaan. Toch bleek het lastig uitvoering te geven aan de afgesproken tactiek, deze meiden zijn nou eenmaal aanvallend ingesteld. En dus stond na enkele seconden onze verdediger Esmee H. oog in oog met de keeper van de Windroos en schoot rakelings voorlangs. Het spel golfde op en neer en er waren kansen voor beide teams. Soraya schoot nog op de paal en ook Isa werd na enkele fantastische reddingen eenmaal geholpen door het houtwerk. Tirza had inmiddels al gezien hoe onze verdedigers de opbouw van achteruit organiseerden en viel soeverein in. Eva –die het spelletje soms beter ziet dan de coach- liep samen met Robin alle gaten dicht en veroverde bal na bal. Esmee en Amber van W. voelden elkaar natuurlijk al goed aan, maar deze pot werden lijntjes gelegd die voor niemand anders dan zij zelf waarneembaar waren en vanuit die tandem werd Soraya dan ook naar voren gelanceerd. Soraya passeerde twee man (pardon vrouw) en schoof de bal koelbloedig in de hoek.

1-0! Met nog een dikke 12 minuten te gaan natuurlijk geen comfortabele voorsprong, maar wel eentje die uitgebouwd kon worden. Zowel Esmee H. als Robin kregen daartoe kans, maar hadden geen geluk. Ik haalde Noa naar kant voor overleg en vroeg haar of we nu juist de 1-0 moesten gaan verdedigen of toch doorgaan met aanvallen. Op dat moment kwam de spits de Windroos één op één voor onze keeper en leek de gelijkmaker te vallen, maar met een reflex die tot dan toe alleen nog maar vertoond was door Naomi haalde Isa de keihard ingeschoten bal van de lijn. Een zucht van verlichting ging door het –wederom in grote getalen opgekomen- publiek. Noa besloot de 1-0 te verdedigen en zakte wat terug en eigenlijk kwamen we vanaf dat moment niet meer in gevaar. De scheidsrechter floot af en de finaleplaats was veilig en de ontlading groot. Het sprookje duurt maar voort. OP NAAR DE FINALE!

20150417_175042           20150417_175046