Schoolvoetbal meiden 1 FINALE

Geplaatst op woensdag 22 april 2015

Meiden 1

Finale 22 april

Tjalk 1 vs. Het Schrijverke

Strakke gezichtjes, een ijzig temperatuurtje en een bomvol Sportpark Doggersbank. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke finale waren aanwezig. De opstelling en tactiek was besproken en de meiden trapten af. Het Schrijverke –met in hun gelederen 3 selectie spelers- zette gelijk vol druk en de meiden leken enigszins onder de indruk van de ambiance. Een schot op doel, Isa pakt ‘m (natuurlijk) klemvast…, we zijn wakken. Nu is het tijd om ervoor te gaan, alles te geven, het niet laten liggen op inzet. Onder aanmoediging van vele supporters en zelfs schoolgenootjes die besloten het verjaardagsfeestje voort te zetten bij SV Batavia, kropen we langzaam maar zeker uit ons schulp en de eerste counter werd ingezet. Eva speelde Esmee H. vrij en zij zag al uit haar ooghoeken dat de keeper wat voor het doel stond, een bekeken boogbal…, net naast, daar kwam onze tegenstander goed weg zeg! Het spel golfde op en neer en de duels werden steeds vinniger uitgevochten, altijd met respect voor de tegenstander, dat natuurlijk wel. Een solo van de boomlange spelmaakster van het Schrijverke zorgde voor de 0-1, een tikkie, dat zeker, maar in de rust werden de ruggen gerecht en gingen we na de inmiddels befaamde Tjalk-yell vol goede moed de tweede helft in. We besloten meer druk naar voren te geven hetgeen zeer goed uitgevoerd werd door onze terriër Celine en grasvreters Eva en Soraya. Toch werd het 0-2 na een zeer effectieve counter van onze tegenstander. ‘’Die hebben we in de pocket’’, dachten ze, maar toen soleerde Noa plots na een afvallende bal richting doel en drukte af, BAM! Fishhead! (vraag dat maar aan Noa)…, 1-2. De spanning was terug en onze tegenstanders werden onzeker. Vol op de aanval natuurlijk, een bal voorlangs, een corner die bijna goed viel, het wilde maar niet lukken. Opeens stond die boomlange van het Schrijverke oog in oog met Isa…, een schot, loeihard…, maar Isa keerde de bal katachtig en trapte ‘m naar voren. Via Esmee van W. (die zeer nuttig speelde overigens) een pass naar de vrijstaande Esmee H. Dit moet de gelijkmaker worden…! Maar nee, het doel werd op een haar na gemist. Robin, de allrounder, heerste op het middenveld en was niet te passeren, zorgde bovendien voor constante aanvoer naar de hongerige spitsen. Tirza en Amber, onze rotsen in de branding, ook mee naar voren, wat een wedstrijd, Champions League niveau beste mensen! Het Schrijverke wankelde, maar viel niet om. Eindstand 1-2, een wereldpot met een terechte winnaar, maar een hele verdienstelijke tweede plaats voor onze meiden uit team 1. Moe, trots, een beetje teleurgesteld, maar ozo sportief feliciteerden onze meiden de tegenstanders en na een patatje en een limo mocht Noa de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen. Onder luid applaus hield ze de beker omhoog! Een beloning voor drie en een halve week hard werken, leven als een topsporter, maar vooral een beloning voor de teamspirit, want die was (en is) onevenaarbaar!

Meiden, als trotse coach wil ik jullie bedanken voor een fantastisch schoolvoetbaltoernooi! Dit gaan we nooit meer vergeten!

Gr. meester Micha

20150422_200936