Van de directie: een nieuw schooljaar, een nieuwe start!

Geplaatst op maandag 17 augustus 2015

vakantie1

Hebben jullie, heeft u een fijne vakantie gehad?
Hebben jullie zin in het nieuwe schooljaar?

Er is veel veranderd bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

Er is een nieuwe directie. Op de valreep, in de laatste week voor de vakantie,  is er een nieuwe adjunct directeur benoemd in overleg met de beleidsadvies commissie en de MR. Haar naam is Greet Visser en zij zal zich kort aan u voorstellen:

Mijn naam is Greet Visser, woon in Swifterbant en ben per 1 augustus benoemd als adjunct directeur op de Tjalk. Tot nu toe heb ik gewerkt voor de Stichting Spilbasisscholen in Dronten als leerkracht, IB’er en ik heb management ervaring. Twee van mijn scholen waren Daltonscholen dus ik heb ook op dit gebied de nodige ervaring. De Tjalk, voor mij een  nieuwe school en een nieuwe uitdaging.

Voor ouders die nieuw op school zijn: Mijn naam is Trudy de Lange en ben ik met ingang van 1 augustus j.l. benoemd als directeur op de Tjalk. 27 jaar heb ik gewerkt op de Vuurtoren in Lelystad als leerkracht en bouwcoördinator. In 2002 heb ik de opleiding gedaan tot schoolleider. In 2004 ben ik stage gaan lopen op daltonschool de Meander en in datzelfde jaar ben ik benoemd al directeur. Na ruim 11 jaar ga ik beginnen aan deze nieuwe uitdaging op de Tjalk.

Om ons nog beter te leren kennen nodigen wij u uit voor een koffieochtend en een theemiddag. Beide data zullen nog bekend worden via de Tjalkpost van a.s. vrijdag.

Er zijn ook nieuwe leerkrachten op de Tjalk bijgekomen en zij zullen zich ook voorstellen in de Tjalkpost . U gaat hen ook beter leren kennen op onze eerste  informatieavond.

In de meivakantie zijn er al veel bouwkundige verbeteringen aangebracht  op beide locaties en in de zomervakantie is het schilderwerk aangepakt. Ik hoop dat u blij verrast bent met de metamorfose. Het wordt natuurlijk heel belangrijk de school zo schoon te houden. Dit moeten wij echt met z’n allen gaan doen. Elkaar aanspreken op gedrag wat niet bijdraagt aan een schone en frisse school en regelmatig met elkaar het gebouw schoonmaken. Ik hoop dat u hieraan wilt bijdragen.

Op 6 oktober komt de inspectie weer op bezoek. Ook zij hebben aangegeven dat het gebouw van de Tjalk opgeknapt moest worden. Wij hopen dat zij op dit punt tevreden zullen zijn. Dit was niet het enige kritische puntje van de inspectie. De rode lijn binnen de Tjalk is wat verwaterd. Daar gaan wij de komende tijd weer aan werken. Er staat al veel beschreven hoe wij met elkaar les willen geven  maar deze protocollen moeten weer doorgenomen worden, eventueel aangepast en uitgevoerd worden. Alle neuzen moeten weer één kant op. De werkwijze moet eenduidig zijn en wij streven naar een professionele cultuur.

Naast de IB uren van Ans gaat ook Ilona IB taken vervullen zodat de zorg op de Tjalk nog meer aandacht gaat krijgen. Op een later moment komen wij uitgebreider terug op het aankomende inspectiebezoek.

De groepen 4 zitten niet meer op de onderbouw maar op de bovenbouw. Zo hebben wij op de onderbouw ruimte gecreëerd voor de vijfde kleutergroep en een personeelskamer. Dit is nog niet ideaal want wij missen nu het speellokaal. Wij gaan hierover nog verder in overleg o.a. met de SKL.

Er staan ook al een paar leuke activiteiten gepland aan het begin van het schooljaar. Er gaan groepen op kamp.  Groep 6 gaat op 14 tot en met 16 september naar Doornspijk. Groep 7 gaat op 16 tot en met 19 september naar dezelfde locatie. Houd u de informatie over de kampen goed in de gaten?

U merkt, er is genoeg te vertellen. Wij gaan een gezellig en leerzaam jaar tegemoet.

Namens het team

T. de Lange (directeur)
G. Visser (adj. directeur)

vakantie2