Groep 3b maakt enthousiaste start!

Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015

Het schooljaar is voor de kinderen uit groep 3b begonnen. De kinderen vonden het enorm spannend, want groep 3 is natuurlijk heel anders dan de kleutergroep. We zijn direct begonnen met lezen, spelling, rekenen en schrijven. De kinderen keken hun ogen uit: ze hebben zitten nu de hele dag aan een tafel. Geen bouwhoek, geen huishoek… Dat is even wennen! Ze hebben een eigen lade, eigen (kleur)potloden, eigen gum en hun eigen boeken en schriften… En dan óók nog een andere weektaak… Kortom: veel veranderingen. Gelukkig waren de kinderen enorm enthousiast en gaat het plannen van de weektaak in week twee al een stuk beter.

Het meest enthousiast waren de kinderen over het schrijven en dát hebben zij dan ook veel geoefend. “Alles op de groep 3 manier”, want in groep 3 zijn de letters anders dan zij gewend waren groep 1-2. We hebben de letters geoefend in het schrijfschrift, het oefenschrift en we hebben ook figuren en letters geoefend in scheerschuim. Dat vonden de kinderen ontzettend leuk om te doen!

3a.1 3a.2 3a.3 3a.4 3a.5 3a.6 3a.7 3a.8