Sponsorloop/bazaar een groot succes!

Geplaatst op zondag 6 september 2015

Donderdag 3 september stond voor de hele school in het teken van de sponsorloop en bazaar. ’s Ochtends en ’s middags hebben de leerlingen een sponsorloop gelopen voor het goede doel. Een groot succes! De kinderen waren enorm enthousiast en ze hebben er alles aan gedaan om zo veel mogelijk rondjes te lopen. ’s Avonds werd ook een bazaar georganiseerd, waarbij spullen verkocht werden. Denk hierbij aan zelfgemaakte werkjes van de kinderen, (in Afrikaans thema!) eten gemaakt door ouders en kinderen. Ook kon men spullen aanleveren voor de “loting”, waar men loten voor kon kopen. Naast alle geldinzameling, kon iedereen ook spelletjes spelen, zoals “raad de pot”, “touwtje springen” en “spijkerbroek hangen”. De opbrengst van de sponsorloop en de bazaar gaat naar Stichting Mariëtte’s Childcare. De foto’s van deze dag zijn te vinden in het fotoalbum.

De kinderen hebben de afgelopen weken lessen gevolgd over ‘Afrika’ en daarbij werd de koppeling gemaakt naar het goede doel van de sponsorloop: Stichting Mariëtte’s Childcare. Mariëtte is een Nederlandse, die in 2004 naar Ghana vertrok om als vrijwilligster te werken in een kindertehuis. Ze ontmoette haar man, de Ghanees Moses, waarmee zij een eigen kindertehuis ‘Hanukkah’ bouwde. Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen in de leeftijdscategorie van 0 – 17 jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40.

Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de ‘Circle of  Life School’, die in 2014 geopend is.