Groep 3 – Rekenen

Geplaatst op zondag 1 november 2015

In groep 3 t/m 8 gebruiken wij Pluspunt als rekenmethode. Pluspunt is een van de meest gebruikte rekenmethodes in het basisonderwijs. De oefenvormen zijn speels en gevarieerd, de vormgeving is leuk en eigentijds. Dat motiveert kinderen. Tegelijkertijd is Pluspunt een heel duidelijke methode die kinderen leert rekenen via een zorgvuldige, stapsgewijze opbouw van de lesstof met veel oefening en herhaling. De methode biedt praktische differentiatie op 3 niveaus en de referentieniveaus 1F en 1S zijn volledig verwerkt. Klik hier voor een uitleg over de methode.

Automatiseren                   _ * Maak de sommen van groep 3
Tempo rekenen * Maak de sommen in 10 seconden
Rekenrek t/m 20 * Herken de aantallen op het rekenrek
Bussommen * Hoeveel kinderen zitten er in de bus?
Driewerk * Tellen, splitsen en reeksen
Geldsommen * Rekenen met geld