De novembermaand van groep 3b

Geplaatst op vrijdag 27 november 2015

De maand november is altijd een leuke, gezellige en spannende maand. De maand begint met het maken van lampionnen, omdat we op 11 november zo veel mogelijk snoep op moeten halen! De Super Muizen uit 3b treffen op dinsdag gelukkig een creatieve juf, waarmee zij mooie “Uilen-lampionnen” hebben gemaakt!

Na het Sint-Maartenfestijn konden we het vizier direct richten op Sinterklaas, want die stond een week later alweer op de stoep. Spannend! Maar tussen zijn aankomst en zijn bezoek op De Tjalk zit nog best veel tijd, kwamen we achter. Gelukkig hadden de zwarte Pieten in de nacht van 24 op 25 november de tijd om de gezette schoenen te vullen met een chocolaatje en een cadeautje. Het enige nadeel: rommelpiet was ook langsgeweest… Woensdagochtend, 25 november, kwamen de kinderen binnen in een enorme troep. En ook de meester was daar niet blij mee!! Wel hebben we die ochtend gezellige liedjes gezongen met alle kinderen van de onderbouw. De geïmproviseerde Sinter Bert (onze conciërge) werd in het leven geroepen en deed dienst als proef Sinterklaas, want ja… Als de echte Sinterklaas komt, moeten er wel mooie liederen gezongen worden!

Tussen alle festiviteiten door hebben we ook nog lekkere pepernoten gebakken op school, een woordveld gemaakt en een stoomboot met daarop de ‘moeilijke’ Sinterklaas woorden én hebben we een poppenkastvoorstelling gehad. Juf Conny en juf Gitta hadden deze voorbereid. Natuurlijk zijn we ook druk bezig met rekenen, lezen en schrijven. Op rekengebied hebben we kennis gemaakt met nieuwe meetactiviteiten. De woorden “meter” en  “centimeter” kregen betekenis en werkelijk alles werk ook opgemeten. (zie foto’s) Met lezen zijn we druk bezig om het tempo te verhogen. Dit doen we door allemaal leuke leesspelletjes in de klas. Ook juf Ria en verschillende hulpmoeders helpen de kinderen met lezen. Ontzettend fijn, hoor! Bij alle kinderen is vooruitgang te merken. Sommige kinderen vinden de ‘d’ en de ‘b’ nog lastig en sommige kinderen willen zó snel, dat zij nog wel eens woorden fout lezen. Maar gelukkig (en dat is het belangrijkste) doet iedereen zijn/haar best!! In de loop van de week wordt de klas nog even extra versierd en dan zijn we klaar om de Sint te ontvangen. Dat moet natuurlijk één groot feest worden! En als Sinterklaas dit leest: laat rommelpiet maar lekker thuis!!

3b-5 3b-1 3b-2 3b-3 3b-4 3b-9 3b-8 3b-7 3b-10 3b-12 3b-13 3b-14