Groep 3b is scherp na de kerstvakantie!

Geplaatst op woensdag 6 januari 2016

Het eindigen van de kerstvakantie betekent, dat wij alweer (bijna) op de helft van het schooljaar zijn aangekomen. De tijd vliegt! Een half jaar waarin veel gebeurt in de ontwikkeling van de kinderen uit groep 3. En wat is het genieten: de enorme leesontwikkeling bij de meeste kinderen. Zij werken hier elke dag ontzettend hard voor en om ze vooruitgang te zien boeken is echt ontzettend leuk! Hieronder een aantal foto’s van onze bezigheden, zo direct na de kerstvakantie.

Naast het lezen, blijft ook rekenen een belangrijk item in groep 3. Splitsen blijft een hit, maar ook al formele sommen oefenen vinden de kinderen leuk. Ook het tellen met geld komt nu aan bod en dat levert leuke spellen en spelmomenten op in de klas. We springen ook regelmatig op de getallenlijn in sprongen van 1, 2 en 5. Op papier doen we dit met behulp van de 5-structuur op het rekenrek. Vooruit…… En achteruit! Sommige kinderen springen ook al in sprongen van 10. Knap hoor! In de maand januari worden op alle vakgebieden de ‘tussenstanden’ getoetst en begin februari gaat het rapport mee. Wat zal het worden……?

3b.3 3b.2 3b.5 3b.4 3b.1