Schoolhandbal door de ogen van een ouder

Geplaatst op vrijdag 4 november 2016

Ik heb twee dagen op de tribune gezeten bij het handbaltoernooi. Ik kon het niet laten een en ander onder woorden te brengen. Misschien voor de tjalkpost of de website, of gewoon voor jouw informatie 😉

Op woensdag 2 en donderdag 3 november speelden de kinderen van de groepen 5 en 6 het jaarlijkse handbaltoernooi. Na een goede voorbereiding en stevige trainingen kon de Tjalk drie teams inschrijven. Dat is alvast een mooi resultaat.

Tijdens de wedstrijden bleek wel dat handbal echt lastig is. Die cirkel, waar alleen de keeper in mag komen en dus geen veldspeler. Dat balletje dat alle kanten opstuitert. Tegenstanders die meteen als een muur om je heen gaan staan. En je mag niet meer dan drie stappen lopen met de bal. Het is dus belangrijk dat het team overspeelt, zodat je snel richting de cirkel van de tegenstander kan komen. En op doel kan gooien.

Deze handbalreporter heeft de wedstrijden van team Tjalk 3 gevolgd. Laten we het erop houden dat de tomeloze inzet van deze jongens en meisjes niet werd beloond met veel doelpunten en overwinningen. Petje af ook voor de coaches Tina en meester Bas die in de enorme heksenketel van sporthal de Rietlanden de spelers bij de les hielden.

Goed, een overwinning zat er niet in, maar het publiek heeft vele mooie acties gezien. Joaquin zag heel goed wie er vrij stond en speelde goed over. Nena benutte haar lengte door de hoge ballen te pakken, zodat de Tjalk balbezit hield. Jesse rende van voor naar achter en was vaak gevaarlijk aan de rand van de cirkel. Geert heeft op doel echt nog heel veel ballen tegengehouden; zonder angst dook hij op alle ballen af. Lorena maakte een wonderschoon doelpunt door een lobje. Dat is een zacht balletje over de keeper heen. Daarmee krijg je handbal publiek op de banken. En ten slotte was daar Yasmine, de stille kracht, maar super luid als de yell van Tjalk 3 te horen was.

Natuurlijk was het leuk geweest als we een wedstrijdje hadden gewonnen. Daarom is het heel knap dat iedereen zijn best bleef doen en sportief bleef spelen. Handbal is een leuk spel, maar dus best wel lastig!

 

Groeten

Teun