De Gevangenistoren

Geplaatst op vrijdag 20 oktober 2017

Yes! Alweer een nieuw spel voor in de Tjalkmap bewegingsonderwijs. Dit keer ontwikkelt en voorbereid door Roxane en Kaatje, groep 7, 2017-2018).

 Dit spel is een combi van:

  • 10 tellen in de rimboe
  • Diamantenroof
  • Fluffy spel

In het fort (zaal vol verstopplekken) staat middenin een paleis (kring) met een gevangenistoren (hoog frame). De koning en koningin (zoekers) zijn fier op hun dukaten (5 pucks, liggen op de gevangenistoren). De ridders willen de dukaten ook hebben, dus de strijd begint en zal een ronde of 5 in beslag nemen. Beginnend met een basis verstopspel en eindigend met een combi van verstoppen, roven en samenwerken. Zeer uitdagend! Alles draait om de dukaten / ”dukaatjes”. De groepen die het spel op vrijdagochtend 20-10-2017 hebben gespeeld waren super enthousiast en hadden goede tips en vooral tops in de aanbieding.

Dukaatje en Rox, heel erg bedankt voor jullie inzet en creatieve ideeën, dit spel zal zeker nog vaker gespeeld worden de komende jaren en uiteraard zal ik het delen met mijn vakcollega’s zodat het spel uiteindelijk op wereldschaal aangeboden gaat worden.

Geniet van de foto’s: