Schaatsclinic groepen 8

Geplaatst op dinsdag 19 december 2017

Op dinsdag 19 december jongstleden mochten de groepen 8 genieten van een schaatsclinic bij Flevonice. Een aantal weken geleden hadden we al een warming up gekregen middels een skate clinic in de gymzaal en vandaag mochten we voor ‘’ ut eggie ‘’. We gingen gezellig en luxe met de bus richting Biddinghuizen waar we ontvangen werden door medewerkers van het Sportbedrijf en STL. Onder het genot van een glaasje limo kregen we instructie en konden we vervolgens de schaatsen gaan huren en op naar het ijs. Daar konden de kinderen laten zien wat ze al konden (voorrijden) en werden ze op basis van hun huidige schaatsniveau ingedeeld in 4 niveau groepen. Elke groep kreeg een eigen instructeur die de kinderen middels oefeningen en uitdagingen op het ijs aan de gang liet gaan. Niet alleen op het gebied van schaatsniveau waren de verschillen groot, ook op het gebied van doorzettingsvermogen werd veel duidelijk. Waar sommigen –ondanks de pittige oefeningen- na zelfs anderhalf uur het ijs niet wilden verlaten, waren anderen al binnen een kwartier klaar met schaatsen. De kwaliteit van sommige huurschaatsen speelde hier ook zeker (helaas) een rol in (bij terugkomst op school heeft meester Bas nog aardig wat blaren mogen behandelen…). Elke groep kreeg de uitdaging om de 3 km baan af te schaatsen, dat was voor een aantal echt een pittige klus (moe, blaren, geen zin meer, honger, dorst, etc.) en voor anderen weer een afstand die niet voldoende was om het ei kwijt te kunnen (en dus waren er kinderen die 10-12 km aflegden…). De medewerker van Flevonice was zo sportief om ook de speeltuinen open te gooien zodat uiteindelijk iedereen met een voldaan gevoel en glimlach de bus weer in ging op weg naar school. In de bus werden alle bekende Kerstliedjes zoals Last Christmas en Vroom (….?) van stal gehaald. De buschauffeur vond het prachtig en wij natuurlijk ook. Goed gedaan jongens en meiden, binnenkort zal een flyer jullie kan opkomen met een uitnodiging voor gereduceerde schaatstrainingen en een korting op een dagje schaatsen bij Flevonice. Geniet van de foto’s