Club Sportief verslag groep A periode 4

Geplaatst op donderdag 29 maart 2018

De eerste les. Wat leuk, een nieuw gezicht, een bekend gezicht, lieve meid die Sheyrone! Vandaag komt zij even wennen. Gelukkig is de gymzaal bekend terrein, de gymmeester ook niet nieuw (wel een beetje oud) en de kinderen uit de A Groep weten natuurlijk allang wie Sheyrone is, maar toch geeft ze netjes een handje. Helaas vandaag wel de enige meid, want de andere 2 tantes (goed bedoeld hoor, kanjers zijn het) waren afwezig, net als Jorn… Privéles dus met Kiero, Matthias en Martijn. Direct aan de slag: gooien en vangen (een van de thema’s van deze periode), verschillende ballen, verschillende hoogtes en dan ook nog tellen erbij, je moet tegenwoordig voor Club Sportief gewoon kunnen multi tasken. Kiero haalde er meer dan 100 en Martijn kreeg een korfbal om alvast te oefenen voor het toernooi (over 2 maanden, je kan niet vroeg genoeg beginnen). Sheyrone houdt overduidelijk meer van ballonnen dan van ballen, maar met de kleine zachte bal konden wij mooi wel 5x overgooien. Tussendoor lekker schommelen, vet hoog en ook nog stoer zwaaien naar meester, alles voor de foto, dat is duidelijk. Het andere thema –te weten conditie- hebben we op een hele speelse wijze aangepakt. Hoppa, op de bobbelbaan, erop, eraf, rennen, springen, klimmen, kruipen, rollen (Matthias) en veel meer, zolang je maar niet stilstaat. Eerst 1 minuut, toen 2 en jawel, zelfs 3 op het laatst. De kinderen konden heel goed aangeven wat er allemaal gebeurt wanneer je je inspant: zweten, kniepijn (tja…), je hart gaat snel, rood hoofd, je kan doodgaan (tja…) en nog meer ergs. Maar…, we waren er snel over uit dat wanneer je jouw conditie verbetert, dat je dingen dan langer vol kan houden, dus ook de dingen die je leuk vindt! Tot slot piratenbal met opdrachten, een hoop lol en op naar volgende week.

De tweede les waren Isabella en Jorn er gelukkig weer, maar hadden Lizzy en Sheyrone een beetje pech waardoor zij niet konden komen. Direct aan de slag met ballen en een ballon voor Isa. Veel gooien en vangen en natuurlijk mochten de slingers en de grond niet geraakt worden. Fanatieke baasjes aan de slag hoor (en dan valt de bal vaker dan gewenst, krijg dat er maar eens uit) en uiteindelijk een zichtbare ontwikkeling in het inschatten van eigen kunnen. Toen skateboarden en mikken, een succes activiteit, al skateboardend van een vette helling de bal in een korf proberen te gooien / mikken. De papa van Isabella fotografeerde tientallen foto’s terwijl ze allen slaagden in de opdracht. Toen werd Matt een beetje moe, maar gelukkig net op tijd hersteld om de eerste conditietest te doen: 2 minuten niet stilstaan, altijd in beweging zijn, rennen, klimmen, springen etc. Kiero schatte de 2 minuten eerst wat onhandig in, want hij was na 1 minuut al kapot moe. Gelukkig herstelde hij  zich na een schommelbreak prima op de test van 3 minuten. Tot slot klimmen aan het hoog hangende klimrek, en dan ook nog springen. Laat dat maar aan Martijn over, die jumpt als een superheld naar beneden, met een stijlvolle landing uiteraard. Nog even eindspelletje op het piratenschip, gezellig afsluiten en op naar de laatste les van deze periode.

De derde en laatst les, helemaal klaar voor Pasen, maar eerst even flink bewegen! De piepjestest! Yes yes yes, pittige boel. Volhouden, doorzetten, muziek, sneller, ademnood, zweet en trots! Trap 2,5 voor Kiero –superknap- en Isa + Sheyrone al trap 3,5 en Martijn loopt nog steeds heen en weer… Matthias had dit onderdeel fantastisch gevonden, want hij is attelletiekur, we zullen ‘m vast herhalen en dan kijken of het mogelijk is de behaalde trap te verbeteren. Op 26 mei Zeebodemloop, Martijn staat al ingeschreven, hopelijk volgen er meer. Natuurlijk hebben naast de piepjes nog vele andere onderdelen beoefend zoals klimmen en springen en het fantastische taxispel, maar het allerbelangrijkste van vandaag is dat het de laatste dag van Kiero was op de Tjalk. Hij gaat verhuizen en naar een andere school, maar…., het plan is om toch ook bij Club Sportief te blijven in de Tjalkzaal. Geweldig nieuws toch??!!

Allen, geniet van de Paasdagen, vanaf volgende week 5 april zijn de oudsten weer aan de beurt en op 7 en 14 juni nog een periode voor deze heerlijke groep kinderen. Geniet van de foto’s: