Lucky Wheels

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018

In het kader van Gezonde School  hebben we ook dit jaar met De Tjalk het project op wielen vanuit Sportstimulering mogen ervaren. Luuk Wissema –al ruim 25 jaar het gezicht van Lucky Wheels- kwam de groepen 8 verrassen met een klassenbezoek waarbij hij over zijn handicap heeft gesproken om vervolgens in de gymzaal de lln. op een uitdagende en praktische wijze te laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Na een aantal leuke, leerzame en sportieve momenten merkten wij als leerkrachten al snel dat het beeld dat onze lln. hebben van het hebben van een handicap (beter gezegd ‘’beperking’’) langzaam verschuift van ‘’zielig’’ en ‘’sneu’’ naar ‘’wauw, wat knap’’. Iedereen is anders, en dat is maar goed ook. Wat belangrijk is, is dat je zonder vooroordelen en met respect leert kijken naar een ander en dat het dus helemaal niet uitmaakt of diegene een andere huidskleur heeft, een andere geaardheid heeft, gehandicapt is of gewoonweg zich anders gedraagt dan jij. Via deze weg willen wij Luuk, Wies en Bert bedanken voor een onvergetelijke clinic!