Vogeljagen spel

Geplaatst op zondag 13 mei 2018

Bente en Madelief uit groep moesten er even op wachten, maar op maandag 7 en dinsdag 8 mei was het dan eindelijk zover: het vers van de pers nieuw ontwikkelde spel ‘’vogeljagen’’ kon worden gespeeld. En wat een spel hebben we weer mogen beleven. Super, supervet! De vogels in het vogelparadijs kunnen maar beter niet op de grond komen, teveel vogelpoep, bah! Gelukkig hoeven zij zich van de vloer af echt niet te vervelen, het is ook een waar vogelparadijs. Later komen er ook 2 jagers in beeld, zij hebben een pistooltje met verdovingspijlen. De jagers moeten helaas wel de vloer over, daar worden ze niet frisser van, maar goed. Vanaf vooraf afgesproken plekken mogen de jagers aanleggen, richten en schieten op de vogels, wel laag, want kop telt niet. Natuurlijk kun je weer vrij komen, moet er even met vogeldons gemikt worden, niet makkelijk, maar als het lukt dan ben je een held. De kinderen speelden het met veel plezier, inzet en een meer dan gezonde dosis fantasie, precies zoals Bente en Madelief het voor ogen hadden. Zij kregen ook vele complimenten en een enkele tip. Ons bewegend Daltononderwijs is weer een trapje opgeschoven en ankertjes zijn gelegd voor komend schooljaar, want uiteraard hoort bij bewegend Dalton ook zelf ontwikkelen en presenteren. De groep die dit oppakt wordt ook steeds jonger, aan mij de uitdaging om dit in goede banen te begeleiden zodat leerlingen op onze school weten wat er –naast gymmen- nog meer mogelijk is om het geheel tot een hoger plan te krijgen. Bente en Madelief, bedankt voor een hele gave les bewegingsonderwijs!