Vette gymles door Serenety

Geplaatst op dinsdag 19 juni 2018

Een paar maanden geleden werd ik door Serenety geïnterviewd, zij wil graag gymjuf worden en had een aantal vragen voor me. Het was een erg leuk gesprek en over de vragen was goed nagedacht. De laatste vraag die ze stelde maakte het interview compleet: ‘’mag ik ook ooit een gymles organiseren?’’ Jullie kunnen vast het antwoord hierop inmiddels bedenken en binnen een paar dagen was de lesvoorbereiding gemaakt. Een mooie tekening van de zaal, een overzicht van de materialen en een beschrijving van de activiteiten. Te weten: combi trefbal met hockey en voetbal, estafette parcours en acrogym. Tijdens het opzetten op dinsdag 19 juli bleek dat er nog een beetje ruimte over was en hebben wij een stoeispel toegevoegd. Serenety verzorgde samen met mij de eerste 2 uur instructie en het viel vooral op hoe gedetailleerd zij de activiteiten kan omschrijven in een korte tijd, instructie moet immers kort en krachtig zijn, want de kinderen willen uiteraard zo snel mogelijk in beweging. De eerste groep (7b) maakte er een echt feest van, veel wisselen van activiteit, samenstellingen van teams en het bedenken van regels en afspraken die de onderdelen meer uitdagend of juist op maat maakten. Zij gaven ook mooie feedback terug aan ons, veel tops en een enkele tip die we kunnen meenemen wanneer we een soortgelijke les gaan aanbieden. In de tweede groep (6-7a) leek het even of een aantal kinderen de moeite van Serenety wat minder waardeerden, maar gelukkig kreeg de positieve instelling van het merendeel de overhand en werd er prima gegymd. Bij de estafette waren sommigen zo creatief dat de meester zelfs even moest schakelen om afspraken te begrijpen, zo knap van ze! Serenety mocht ook dit uur meedoen als beloning en we sloten af met een showtje acrogym en een tikspel. Wat een toples Serenety, je hebt er zeker aanleg voor meid. Dank je wel voor alle moeite en wellicht volgend jaar weer een lesje…?!