Workshop “kruiden”

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018

Woensdag 20 juni gaf Marlies Engels een workshop “kruiden” aan de kleuters. Dit vonden de kinderen ervan…

Marlies had heel veel kruiden meegenomen. We mochten ruiken en voelen.  Eentje mocht je proeven, maar dat hoefde niet. Soms roken ze lekker, maar soms ook wel raar. Er waren ook brandnetels. Daar kun je soep van koken, daar word je fit van. En van venkel kun je thee maken als je buikpijn hebt. De munt rook naar pepermunt. En weegbree kun je over een muggenbult wrijven. Dat groeit ook op het plein. Maar we kregen ook een potje weegbree-zalf van Marlies, dat is handig. Marlies had ook zakken meegenomen. Daar zaten ook kruiden in, maar die waren gedroogd. En we mochten allemaal een kruidenzakje maken. Wat je lekker vond ruiken mocht je in het zakje doen. En er kwam een touwtje aan en dan kon je het omdoen. Vroeger hadden kinderen dat ook en dan werd je misschien niet ziek. Want toen waren er nog geen medicijnen zoals nu. En we vonden het heel erg leuk, bedankt Marlies!!!

www.polderkol.nl