Ninja Trefbal door Anthonie

Geplaatst op maandag 9 juli 2018

Maandag 9 juli, de dag! De dag van Ninja Trefbal. Wat een spel, gebaseerd op een computerspel wat Anthonie graag speelt. Beetje gespannen, dat wel, maar Anthonie was er helemaal klaar voor. Hij had er ook zo goed over nagedacht, zelfs rekening houdend met de jongere kinderen die deze dag gaan trefballen. Ronde 1, warming up met supervette moves, de link naar Fortnite werd zelfs gelegd. Ronde 2, aftasten in het spel. Wat gebeurt er, wat mag er, wat kan er, wat wil men, etc.? Ronde 3, aanpassen. ‘’Wat…, aanpassen…?’’ Dat was niet de bedoeling van Anthonie, want het spel moest net zo gespeeld worden als op de computer. Gelukkig konden we Anthonie overhalen door te melden dat computers geen gevoel hebben, maar mensen wel, en dat wij daar dus rekening mee moeten houden, ook tijdens gym. En zo kwamen er enkele ideeën bij die het spel tijdens ronde 3, 4 en 5 een stukje interessanter maakten. De inbreng van extra ballen, een bonus bij een vangbal en Fortnite moves op muziek zorgden voor een hele geslaagde les. En zo kunnen we zeggen dat we het spel van Anthonie samen hebben mogen uitwerken tot een spel dat voor iedereen top is. Eigenlijk is dat natuurlijk ook een van de dingen die mijn vak zo leuk maakt, samen tot een mooie sportieve beleving komen. Ik kan alles wel voorkauwen, maar juist wanneer je een stukje regie bij de leerlingen laat en ze laat meedenken tijdens les dan komt er heel veel verrassend goed werkende inbreng naar voren. Anthonie, Ninja topper, bedankt voor deze fantastische les!