Basketbal met Jeremy, Omar, Mikail en Jayden

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018

De eerst echte vanuit Dalton op eigen initiatief ontworpen vervolg les bewegingsonderwijs is inmiddels gegeven. Vorig jaar leverden Omar en Jeremy een knap staaltje basketbal af en dit jaar (na enige smeekbeden van ondergetekende) vonden ze op de valreep nog tijd om een passend vervolg te introduceren. Enige versterking was gewenst, dus vlogen ze matties Jayden en Mikail in. Startend met een krachtige instructie (praatje-plaatje) direct door naar actief zijn (daadje). Drie oefeningen in de warming up te weten: parcours dribbel, dunken vanuit de minitrampoline en stuiten met een uitdaging. Daarna snel ombouwen en afsluiten met een mini-toernooitje op de helft van de zaal met recht van aanval halen. De eerste les bij groep 7 merkten we toch dat de groepen wat groot waren en de speeltijd dus wat minder, de kinderen gaven dat goed terug en een omzetting werd gefaciliteerd. De tweede les hoefden we niet meer om te bouwen en waren er meer groepjes, dus kleiner in aantal, dus meer balcontacten en meer succes. Mooi om dit proces –met hobbels- te zien plaatsvinden, het bewust worden van mogelijkheden en deze dan door de leerlingen zelf te laten invullen. Dat is niet makkelijk mensen, dat vergt behoorlijk wat ze, waardevol wanneer dit uiteindelijk lukt en de les echt goed loopt. Beste boys, toppers, bedankt voor deze toffe basketballes!