Fortnite

Geplaatst op maandag 24 september 2018

De allereerste bovenbouwgymles dit schooljaar was een hele bijzondere, voor zowel gamers als niet-gamers. Via een tutorial van het YouTube kanaal van Meester Sander heeft jullie gymdocent zich een beetje kunnen verdiepen in die ene game die zoveel kinderen spelen, doet stilzitten en wakker houdt op momenten dat het brein rust nodig heeft. Om er vervolgens een vet energiek en tot de verbeelding sprekend klassikaal roof- en tikspel van te maken. Vier teams in vier vakken proberen bouwstenen te roven zonder ‘’afgeschoten’’ te worden en wanneer dit lukt dan mag je bouwen. Doel is om na de speeltijd de hoogste constructie te hebben gebouwd. Wanneer de Fortnite muziek stopt, dan stopt het spel! Maar pas op, want naast het roven en ‘’afschieten’’ zijn er uiteraard ook elementen aan het spel toegevoegd die het geheel moeilijker, uitdagender en gekker (Fortnite dansjes, wie kent ze niet..?) maken. Het verzamelen van ‘’Skins’’ werd vanuit de kinderen toegevoegd, een prachtig element, zeker ook omdat dit extra leventjes op kan leveren alsmede een betere verdediging van jouw toren die natuurlijk ook vanaf alle kanten aangevallen kan worden. Naast de beleving tijdens het spel en de inbreng van de kinderen met Fortnite kennis vond ik het vooral fijn dat dit spel ook door niet-gamers zeer gewaardeerd werd. En dat ik -als niet-gamer- het compliment meekreeg dat ik mij goed had verdiept in de materie en het computerspel treffend had vertaald naar een klassikale gymles. #goedbeginishethalvewerk