Club Sportief periode 1 verslagje

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018

Yes yes yes, eindelijk…, we mogen weer aan de slag met onze Club Sportievers, dit jaar 1 vaste groep met kinderen van groep 1 t/m groep 6. Zo fijn om te merken dat iedereen er ook weer zo’n zin in heeft. Nou, dat geldt voor mij ook, want dit is gewoon een bijzonder gymuurtje met hele prettige kinderen. Ook een nieuw gezicht, mijn grote vriend Liam, en ja, hij vond het best even spannend en zo’n schooldag is al wat lang, maar hij liet zich niet kisten en sportte fantastisch mee. Thema’s deze periode zijn gooien & vangen, springen en klimmen. En daarnaast doen we natuurlijk een hoop spelen die in de beleving van de kinderen zelf liggen. Eerste oefening van deze periode: kies een bal, stuit deze en vang en wanneer de meester klapt, dan wissel je van bal (en ja, er is veel te veel keuze). Sommige ballen zijn groot, anderen stuiten amper, die bal ruikt lekker (toch Isabella?) en er zijn ook ballen die heel gewild zijn. Kim pakt de kleinste bal, want daar ligt voor haar de uitdaging. Martijn pakte vroeger altijd gele ballen, maar kiest nu voor de vorm en de mogelijkheden van de bal (‘’hij moet gewoon vet stuiten’’). Na veel oefenen de laatste opdracht: ‘’pak een bal waarmee je 5x achtereen kan stuiten en vangen’’. Matthias pakt de basketbal, want dan ben je zo klaar en Sheyrone pakt de ballon, want dan heb je meer tijd. Vervolgens hoogspringen, dat hebben de kinderen deze week tijdens de les bewegingsonderwijs al een keer mogen oefenen, dus al bekend en direct goed aanlopen, met 1 voet afzetten en op 2 voeten landen. De lijn hangt schuin, dus er is keuze. De oudste kinderen willen Schotse Sprong, dus bieden we deze ook aan. Lotte stapt over lijn heen en als zij zin heeft, dan blijft ze staan, maar ook lekker om af en toe op de mat te ploffen. Liam heeft elke keer zeer aan zijn voet, want hij raakt de lijn, maar na een paar keer goed springen (als een leeuw) is die pijn foetsie. Laura loopt ineens aan als een kangoeroe, maar die zet altijd met 2 voeten af en dat is niet de bedoeling, zou meester dan toch een ander plaatje moeten ophangen? Klimmen kan Laura als de beste en dan hoog in het klimrek poseren voor de foto. Net als Matt trouwens, showmodellen ten top. Nog eventjes schommelen op het touw en dan verstoppertje en natuurlijk…, dan zijn ze wel ineens stil en kan meester ze niet meer vinden… Hopelijk komen ze volgende week weer tevoorschijn….?

De tweede les, ik heb mij de hele week gek gezocht, maar ze schenen gewoon thuis en op school te zitten, dus ik ben zoeker af. Direct mikken via de tjoek, we oefenen dit ook in de les, maar nu is eer toch wat meer rust en ook succes. Matthias haalt gewoon 2 niveaus hoger en Liam vangt de bal vaker dan ooit. Sheyrone en Isabella vinden het fijn wanneer ik achter ze ga staan voor hulp, maar eigenlijk hebben ze dat niet (meer) nodig… Vervolgens free running in de stad, doe het ze maar eens na, in een lange route over allerlei obstakels springen en balanceren. En dan komen er ook steeds meer deelnemers bij, wow! Laura is eventjes luidruchtig van enthousiasme, iedereen ziet en hoort haar aankomen, dat is handig 😊. Martijn is vlot en springt hoog. En hij springt ook van heel hoog bij het diepspringen, misschien maar goed dat zijn mams een keertje niet kwam kijken… Kim landt stabiel, heel vet en Lotte krijgt ondersteuning, maar daardoor kan ze dus mooi wel vanaf de volgende trap. Tot slot nog even op het vliegend tapijt, zelfs met z’n allen, heel gezellig, mooi groepje zo. Okee, nog een keer verstoppertje, maar de meester was zoeker af, dus neemt Lotte het over. Natuurlijk vindt zij alle kinderen wel… Op naar volgende week.

De derde en laatste les van deze periode was een hele speciale. Juf Surya had goed nagedacht over de activiteiten en gaf haar eerste les Club Sportief. De kinderen hadden er superveel zin in, Kim was er zelfs al rond 15.00uur. Veel mikken en de kracht van herhaling werd bij tjoekbal direct zichtbaar: Lotte die de bal al vanaf niveau 4 in de tjoek kan gooien en weer kan vangen zonder stuit, Matthias die zelfs richting niveau 6 ging (maar liever niet als de meester kijkt, want dan wordt hij een beetje nerveus zegt hij) en Laura die nu goed met 2 handen vanaf de borst mikt en weer vangt. Oh, vergeet ik stoere Liam die dus met de harde volleybal al kan gooien en vangen. Vervolgens hangen en landen, Isabella bouwt het snel op en hangt binnen de kortste keren aan de hoogte houten trede, het duurt even voordat ze echt op de voeten landt, maar het lukt wel. Net als klimtijger Martijn die het gewoon op gevoel doet, want hij ziet niet precies hoe diep het is, knap hoor. Gaat die klimtijger ook nog eens over de blauwe stang heen met een beetje hulp van een aap, het is allemaal wat. Matthias had even last van de enkel, maar gelukkig had hij zijn leeskussentje, een cold pack en de schommel ter beschikking, dus hij heelde snel en kon tijdens het balanceren laten zien dat hij echt in balans is. Zo lief ook hoe deze kinderen elkaar helpen, voor elkaar klaar staan en elkaar waarderen tot in de vezels. Goed clubje dit. De eerste periode zit erop, de tweede volgt na de herfstvakantie, het belooft weer een sportief feestje te worden. Bedankt lieve kinderen voor jullie inzet.