Groep 8 bezoekt voorstelling op SGL over Kinderboekenweek

Geplaatst op zaterdag 13 oktober 2018

Op woensdag 10 oktober vertrok groep 8 van De Tjalk onder een heerlijk herfstzonnetje richting de SGL. In het kader van de Kinderboekenweek was groep 8 uitgenodigd voor een toneelstuk van de theaterklas van de SGL. Ook zouden de winnaars van de verhalen- en gedichtenwedstrijd bekend gemaakt worden. Het beloofde dus een spannende ochtend te worden.

Toen we bij de SGL aankwamen, bleek dat alles goed geregeld was. De leerlingen van de SGL wezen ons de weg. Eerst om onze fiets te parkeren en vervolgens gaven zij een korte rondleiding door de school. Misschien gaan sommige leerlingen volgend jaar ook naar de SGL, die konden al even goed rondkijken. Al gauw zaten we op onze plek in het theater van de SGL. Het duurde even voordat alle scholen binnen waren, maar toen begon de prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd. Alle kinderen van groep 8 hadden een verhaal of gedicht geschreven. Zou er iemand van ‘onze’ klas een prijs hebben gewonnen? De derde prijs ging naar een meisje van een andere school, maar de tweede prijs was voor … De Tjalk! Wie zou dat zijn, dacht iedereen? En het was Tracy! Gefeliciteerd Tracy! De eerste prijs was weer voor een andere school, maar wij zijn natuurlijk erg trots op Tracy.

Het toneelstuk dat daarna werd opgevoerd had als thema ‘Vriendschap’; dat is ook het thema van de Kinderboekenweek. Het ging om een groep tieners die op een onbewoond eiland was gestrand. Hoe belangrijk is vriendschap dan, als je op elkaar bent aangewezen en elkaar moet helpen? Heel belangrijk dus, zo bleek uit de voorstelling. Het toneelstuk was soms wat moeilijk te begrijpen, maar iedereen snapte wel het belang van vriendschap. De leerlingen van de SGL hebben heel goed gespeeld en kregen een groot applaus. Na een high five van alle acteurs wandelden wij weer naar onze fiets. Het was een leuke en leerzame ochtend. Ook voor de ouders die mee mochten fietsen en kijken!

Op weg naar de SGL.

Kijken naar de voorstelling.

De prijswinnaars.

Dit verslag is geschreven door Teun Putter, vader van Geert en een van onze begeleiders deze ochtend.