Estafetteles Lorena & Vere groep 7

Geplaatst op dinsdag 16 oktober 2018

”Meester, we willen een les doen waarin veel wordt bewogen, een wedstrijd gespeeld wordt, maar dat het niet belangrijk is wie er wint of hoeveel punten er gescoord worden! Oja, en we willen variatie!”

Ik heb de dames succes gewenst met de voorbereiding en ze een pittige uitdaging in het verschiet medegedeeld….

Twee dagen later hadden Vere & Lorena op A3 formaat (want A4 paste het niet) een vette lesvoorbereiding voor elkaar met zaalopstelling, materiaalkeuze, speluitleg en organisatie. Natuurlijk moesten we nog even goed de puntjes op de i zetten, maar na enkele overlegmomenten was de estafetteles helemaal voor elkaar.

4 banen (allen verschillend), 4 teams (ook verschillend van samenstelling), vele opdrachten (van fitness tot scoren) en een aantal afspraken per baan. Pief, paf, poef, en starten maar!

Uiteraard werd er door elke groep fanatiek gesport, iedereen wilde de banen zo snel en zuiver mogelijk afleggen en soms moest er een kleine aanpassing in het voordeel van een kind of team gemaakt worden om dat te bewerkstelligen. Opvallend was dat naast het gezellige fanatisme juist de samenwerking, het rekening met elkaar houden, de lol en de succesmomenten de boventoon voerden. Precies wat de meiden voor ogen hadden. Zo fijn wanneer dit er dan uitkomt, want juist deze elementen vinden wij op school in het algemeen en binnen de muren van de gymzaal in het bijzonder heel belangrijk.

We hadden vandaag 2 snuffelstagiairs van de SGL aanwezig die hielpen om alle kinderen goed te laten slagen en halverwege de ochtend kwam meester Ralf van de Optimist school ook 2 lessen kijken. Waarom hij wel direct koffie kreeg en ik eigenlijk nooit thee zal een onopgelost raadsel blijven :-).

Vere & Lorena, bedankt voor deze geweldige Daltongymles, jullie hebben het fantastisch doordacht, uitgewerkt en bij 2 groepen van instructie voorzien! Hier zit een hele trotse gymleraar. Geniet van de foto’s: