Club Sportief verslag periode 2

Geplaatst op donderdag 22 november 2018

8 November, het is weer zover, de Club Sportief tijd is weer aangebroken en iedereen was er weer helemaal klaar voor. Okee, Martijn had het handbaltoernooi nog in z’n lijf en was afwezig en mijn mattie Matthias gaf heel eerlijk aan dat zijn emmer wat overgelopen was en hij liever even rust wilde nemen. Kon ik mij heel goed voorstellen, want nog geen uur daarvoor hadden juf Surya en ik de eer om hem alleen op het podium tijdens de weeksluiting te zien voorlezen uit een vet pittig boek. Zo knap van hem, maar het vergt natuurlijk wel wat van je. Deze periode veel springen en rollen en balcontacten maken, mooie thema’s, vooral het minitrampoline springen is een belevenis. De meesten hadden tijdens de reguliere les al een oefenmomentje genoten, dus de opdracht was bekend. Dan wel heel tof om te zien hoeveel kinderen direct een sprongetje vooruit maakten. Liam die nu zelfstandig rond komt zonder zijn punky kapsel te verknallen, Lotte die na 1x veren (i.p.v. 5x) op het verhoogde vlak kan komen, Laura die de rol helemaal af maakt en dus na de rol weer prima op de voeten staat en Sheyrone die het tijdens de les echt te spannend vond, maar nu met hulp gewoon de gehele opdracht uitvoert. Vervolgens stuiten en mikken, de meesten noemen het basketbal, werd fanatiek geoefend. Juf Surya had een aantal opdrachtkaarten neergelegd en niet elke kaart was uitdagend of moeilijk, dus lukte de trucjes heel aardig en werden er ontelbare punten gescoord. Isabella merkte dat mikken vanaf de borst beter gaat dan onderhands en Kim kan met 2 handen om en om stuiten en dribbelen. Het voetballen vond minder interessant en ook Liam deed een half dutje, het was ook een lange dag. Des te fijner dat iedereen nog even de moeite nam om te helpen met opruimen. Volgende week gaan we verder, zin in!

15 november, de Sint komt eraan, er is onrust, maar ook goede zin. Zeker wanneer de trampoline weer gespot wordt. Martijn en Liam konden helaas niet komen, maar Matthias was weer fit en voelde zich als enige jongen (‘’want de meester is een man’’ zegt hij) als een vis in het water. Wauw, wat gaan de kinderen goed bij het springen zeg! Van 5x naar 1x springen, van met hulp naar zonder hulp, van stijfjes naar soepel rollen, van koprol naar tipsalto, noem maar op. Toen lummelen rond de cirkel, natuurlijk gaan we eerst rollen, maar dat werd voor velen al snel te makkelijk, dus werd er ook gegooid (en vaak gevangen!). Sheyrone en Lotte zelfs samen als lummel, die konden goed samenwerken hoor! Vervolgens dribbelen met ballen en vaak scoren natuurlijk, alleen die hoge basket…, die is gewoon te hoog…, maar wel het meest in trek. Afsluiten met een spel dat ‘’hondje aan de lijn’’ heet, iedereen een keer de hond, zeker weten en Lotte kreeg zelfs een stok. Isa vet snel, die werd niet getikt hoor! Laura maakte echte hondengeluidjes, okee vooral puppy geluid en juf Surya rent hard weg, want die is denk ik bang voor honden. Well done, tot volgende week!

22 november, laatste les van de periode, Liam kon niet en Martijn eigenlijk ook niet want hij had een dubbele afspraak. Gelukkig mocht hij zijn maatje Lucas meenemen naar de les, iedereen blij. Juf Surya had er weer een fantastische les van gemaakt, te beginnen met klimmen en springen. Lotte die dus toch zelfstandig springt, Martijn kijkt net als Lucas eerst naar beneden, maar gelukkig bij de landing ook naar voren. Toen balanceren, bewegende vlakken, hellup! Echt moeilijk, maar toch ook wel te doen wanneer je weet hoe zo’n vlak beweegt. Sheyrone ook een stukje alleen en Isa had hulp nodig, niet van de meester maar van Vlekkebekkie haar knuffietijger. Vervolgens plankspringen, dat veert veel minder dan een trampo en toch lukt het iedereen om op het schuine vlak te komen. Prachtige koprollen van Kim en Lau, eigenlijk van iedereen. Afsluiten met lummelspel en niet leuk dat de meester een paar keer een panna kreeg, alhoewel Matt het fantastisch vond, hmmm… Tot echt slot tikspel en de mededeling dat we op 10 januari het nieuwe jaar openen met een Club Sportief uitje naar Ballorig, iets om echt naar uit te kijken.

Bedankt voor het fantastische jaar 2018 en tot in het nieuwe! Meester Micha & Juf Surya.