Club Sportief verslag periode 4

Geplaatst op donderdag 21 maart 2019

Jaja, dit wordt echt een toffe periode! Te beginnen met de eerste les waarin de saltostoelen worden aangeboden. Martijn stond al om 15.15u te trappelen, want vandaag zou het gaan gebeuren: helemaal alleen in de saltostoel en zonder hulp over kop. Tijdens de regulieren lessen was het hem net niet gelukt, maar natuurlijk tijdens Club Sportief wel. Trots!! Lotte idem, zij heeft nog steeds niet het idee dat ze het helemaal zelf kan, maar dat kan ze mooi wel! En die geluidjes die ze dan maakt bevestigen dat ze het naar de zin heeft. Matthias heeft overigens een nieuw record over de kop gaan gevestigd (en dat zonder te kotsen…!). We speelden ook spel en met name spel waarbij er best goed nagedacht moest worden, alsmede samenwerking heel belangrijk is. Rawhide heet het en dit spel wordt over de hele wereld gespeeld, maar nergens zo leuk als bij ons. Isa bleef liever even kijken, dan leer je ook, maar Lizzy liet zien dat door deelname het leren nog beter gaat. Oh, die Lizzy, die loopt gewoon 3x door het poortje heen waar de tikkers niet doorheen mogen, maar de 4e keer zag ze vroegtijdig en maakte ze een fantastische tikactie samen met haar tikkersmaatje. Laura is gek op de schommelen, dus het vliegend tapijt is favoriet. Vandaag ook met afsprong, die Kim weet wel hoe dat moet, wat hoog zeg! Lizzy ging het ondanks de spanning toch proberen en jawel hoor, een glimlach en niet lang daarna gewoon nog een keer. Top! Afsluiten met verstoppertje en gewoon tot 3 keer toe klieken, lekker dan als je zoeker bent, rara wie was de zoeker….

De 2e les, yes yes, en Liam was er ook!! Helemaal tof! En Martijn had een speciale bril mee, daar straks meer over. Vandaag balvaardigheid en conditie, pittig, want we gaan ook nog duikelen. Terug naar balvaardigheid; stuiten en trucjes met verschillende ballen, alhoewel de basketbal wel favoriet is. Martijn had een uitdaging en die lukte, 1000x stuiten, dat vergt doorzetten en concentratie. Matt deed trucjes en is behendig, Isa kijkt meer naar de bobbelbaan en natuurlijk gaan we deze beleven. Opdracht is klimmen, rennen, springen, balanceren, kruipen, zwaaien, etc., maar niet stilstaan. Eerst 1 minuut, dan 2 en tot slot 3. De bril van Martijn maakte het een extra uitdaging. Deze bril is bijna helemaal van zwart glas en je kan er amper doorheen kijken. Wanneer je deze bril opzet, dan ervaar je hoe Martijn de wereld ervaart en ziet, ‘’respect hoor’’ zegt Matt om te vervolgen met ‘’nu weet ik eindelijk hoe Martijn ziet’’. Mooi dus. Isa springt van hoog en is niet te stoppen. Laura klimt vaak en vindt kruipen leuk. Zij heeft trouwens ook een bril, maar die van Martijn helpt minder goed…. Toen duikelen, daar is wel hulp bij nodig en gelukkig helpt de moeder van Martijn eventjes mee. Niet veel later kunnen Matt, Martijn en Liam net zo duikelen als Isa en Laura. Afsluiten met trefbal, aanvallen met bal, zonder bal verdedigen / keepen. Die pilonnen worden goed geraakt zeg, gooitechnieken zijn goed. Een hoop beleving en enthousiasme en zo sluiten we af. Tot volgende week allemaal!

De laatste les van deze periode werd een knaller. Eerst een stukje balvaardigheid en kennistest en toen al snel door naar de bobbelbaan, die was aangepast en zorgde voor meer uitdaging. Eerst 2 minuten en vervolgens 4 minuten non stop aan de bak, stilstaan is geen optie. Lizzy en Liam klommen over de verhoogde rolmat en Isa slalomde samen met Kim langs de bewegende lianen. Lotte vindt kruipen erg interessant en vooral wanneer je onder de verhoogde dikke mat door kan. Ook nog even duikelen, Martijn kan het, jawel hij kan het, hij kan het zelfs helemaal zelf, je moet er inderdaad 3 weken voor doorzetten, maar ik heb al eerder gezegd dat doorzetten beloond wordt. Martijn duikelt zich nu duizelig en die Lizzy heeft het doorzetten ook te pakken. Steunen tot handstand tegen de muur, fantastisch meid! En dan ook nog een trede hoger op het klimrek. Matthias heeft geleerd wanneer je moet aanvallen en moet verdedigen bij het trefballen. Dus met bal naar voren, zonder bal direct naar achter om te keepen. Hij heeft het uitgelegd aan de groep en gelukkig hebben de meeste kinderen het door, ook diegenen die wat jonger zijn. Laura hielp de oude meester nog even met opruimen  en zo is de 4e periode alweer ten einde. Er komt er nog eentje in juni…, jeetje dat is wel lang geduld hebben zeg…, weet niet of ik dat wel kan… Bedankt Club Sportievers, jullie waren weer top!