Gymles door Chelsey en Fay groep 5

Geplaatst op maandag 25 maart 2019

Maandag ochtend -vroeg…, 7.20u- de lesvoorbereiding voor de gymles van Chelsey en Fay uit groep 5 ligt voor mijn neus in de zaal. De lesvoorbereiding is prachtig, goed getekend, netjes beschreven, de zaalindeling, de nodige materialen, regels en afspraken, etc. Ik begin te bouwen en geniet, dit wordt een vet sportieve les hoor! Maar…-en dat had ik best kunnen weten, maar soms doet het weekend wonderen en vergeet je even het werk- het gaat niet passen…, de zaal is te klein. Ik moet licht aanpassen en hoop maar dat de dames die straks om 8.00u voor mijn neus staan het OK vinden, want de gewenste schommel, die gaat er zo niet komen… 8.00u Chelsey komt binnen, schijnt het hele weekend naar dit moment toe gestuiterd te hebben, heeft er zin in en we wachten nog even op de jarige Fay. Helaas, Fay is jarig en heeft een afspraak, zijn komt later. Ik bespreek met Chelsey, ze heeft goede ideeën en die schommel, laat maar, zou ook gevaarlijk kunnen worden. Ze heeft inzicht die meid. We passen een beetje aan en zetten de les helemaal klaar. Drie onderdelen, tikspel, balanceren en mini trampoline springen en fitness voetje van de vloer. Het staat als een huis. Chelsey verzorgt op zeer natuurlijke wijze de eerste gymles aan groep 4. Die meid geeft instructie alsof ze het al jaren doet…, groep 5 he…?! Ik maak de groepen en werken ons een uur in het zweet. De kinderen vinden het geweldig, houden zich prima aan de afspraken en helpen elkaar waar nodig en mogelijk. Aan het eind van de les mogen de kinderen teruggeven aan Chelsey wat ze van de les vonden, tips en tops. Chelsey straalt trots en huppelt naar de klas, aan het eind van ochtend mag ze haar eigen groep ook lesgeven. De hele ochtend loopt als een trein, wat een mooie ontwikkeling toch weer op mijn schooltje. Het laatste uur komt jarige Fay binnen, Chelsey er achteraan. Ze maken afspraken en na mijn opening gaan ze als een ingespeeld team aan de slag met de instructie. Groep 5 is onder de indruk, ze hebben er ook prima zin in! Chelsey en Fay hebben zelfs vooraf groepjes gemaakt en rekening gehouden met kinderen die beter wel of juist even niet bij elkaar in het groepje passen. Ook deze les loopt gesmeerd, inclusief passend eindspel en evaluatie. Wel een beetje de tijd vergeten, het is al 12.00u… en zo maakt de meest ervaren persoon in de zaal er eigenlijk nog een potje van…, lekker dan…, van je gymmeester moet je het maar hebben….!

Beste Chelsey en Fay, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme, wat een geweldige les. Ik hoor in de wandelgangen al dat kinderen net als jullie ook een goede sportieve les willen gaan voorbereiden en geven. Goede voorbeelden doen volgen. Groetjes meester Micha, geniet van de foto’s: