Schoolvoetbal verslag team jongens

Geplaatst op donderdag 28 maart 2019

Voetballers De Tjalk tonen strijdlust en inzet

Op een fris en winderig sportpark Doggersbank trapte De Tjalk op maandag 25 maart af voor het schoolvoetbaltoernooi 2019. In een nieuwe opzet spelen alle teams 8 tegen 8 op een half veld. De meisjes en de jongens kwamen in actie; het gemengde team was later deze week aan de beurt. Deze ouder keek vier wedstrijden bij de jongens en zag een tiental goede vrienden die veel lol hadden!

De jongens zitten in een poule van 5 en speelden dus 4 wedstrijden tegen leeftijdgenoten van de Boeier, Driemaster, Al I Shaan en Tjotter. De eerste wedstrijd was tegen Al I shaan en dat ging eigenlijk best goed. De Tjalk zette de tegenstander onder druk en de eerste treffer van het toernooi kon niet uitblijven. Een mooie aanval werd prima afgerond, 1-0!. De voorsprong werd met man en macht verdedigd, maar uiteindelijk moest de Tjalk toch een tegentreffer incasseren. 1-1 was de eindstand, het eerste punt was verdiend.

In het vervolg kreeg de Tjalk het erg lastig, de tegenstanders waren vaak een maatje te groot. Toch lukte het om goed partij te bieden, door hard te werken en elkaar goed te coachen. Tegen de Tjotter hield de verdediging de schade beperkt. Keeper Geert ranselde vele ballen uit zijn doel en keerde zelfs een strafschop! En bij een van de spaarzame aanvallen wist de Tjalk zelfs te scoren.

Tegen de Boeier had de Tjalk gewoon pech: twee knullige doelpunten (schoten die van richting veranderden) deden de Tjalk de das om. En ook in deze wedstrijd hield keeper Geert zijn  ploeg in de race; maar het bleef bij een 2-0 nederlaag.

De laatste wedstrijd tegen de Driemaster was moeilijk te volgen omdat het al donker werd. Hier leek de Tjalk een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de pegel van Mikail spatte uiteen op de lat. Ook in deze wedstrijd had de Tjalk meer verdiend dan het 1-0 verlies.

Mannen, we hebben als toeschouwers veel plezier van jullie gehad. Wat een strijdlust en wat een inzet. Achterin was Jayden de rots in de branding, samen met David en Samuel. Niels speelde overal en nergens, maar wel met één doel: naar voren. De pingelkoningen Senn en Milan zorgden ook voor de aanvoer naar voren, naar Jesse en Senna bijvoorbeeld. Met hetzelfde enthousiasme zien we jullie graag terug in het troost toernooi, dan kunnen we vast nog een potje winnen.

Een ouder met koude voeten