Club Sportief verslagje periode 5

Geplaatst op donderdag 20 juni 2019

Wat een leuke start na een relatief lange pauze. Te beginnen met een fantastisch spel ‘’Muizenhuis’’. Kaasjes pikken en een kat die jou wil tikken. Samenwerken en juiste momenten kiezen, leerzaam en actief! Iedereen mocht uiteraard eens tikker zijn, dus het spel werd meermaals gespeeld. Tussendoor hebben we klim- en klauteroefeningen gedaan: ‘’klim zo hoog als jij kan en weer naar beneden’’ & ‘’klim omhoog en aan de andere kant weer naar beneden’’. De kinderen weten inmiddels hoe je aan de andere kant van het klimrek kan geraken. Sheyrone, Laura, Liam en Isabella klimmen er omheen, Matthias er overheen, Martijn ook met een beetje hulp. Lizzy klimt een stapje hoger dan de vorige keer en onze tweeling haalt de blauwe stang zelfs, die is hoog hoor! Balanceren over vaste brede en smallere vlakken gaat heel goed, zelfs achteruit door sommigen, er komt steeds meer vertrouwen, zo belangrijk, vertrouwen hebben in eigen kunnen en elk stapje waarderen! Matt was jarig deze dag en trakteerde op chips. Goede afsluiting van de eerste les.

De tweede les wederom verschillende klimtechnieken en werpen met bal. Tussendoor uiteraard tikspel en uiteindelijk balanceren en lekker uit schommelen. ’s Avonds avond4daagse, pittig weekje hoor zo!

De derde en laatste les een herhaling en de opmerking van mij dat we de les zouden gaan inkorten. Daar waren de meeste kinderen het niet mee eens, maar nadat ik mocht uitleggen dat we -vanwege het afsluitende karakter- een ijsje zouden gaan halen, was het ineens geen probleem meer.

Beste lieve en sportieve Club Sportievers: bedankt voor een fantastisch sportief jaar. Ik heb jullie wederom mooie stappen zien maken kijkende naar (zelf)vertrouwen, (zelf)kennis en (motorische) vaardigheden. Ik ben apetrots dat ik jullie hierbij heb mogen helpen. Volgend jaar mogen jullie elke week op donderdagmiddag tijdens schooltijd (14.30u-15.15u) genieten van een les uur Club Sportief. Ik kijk daar ontzettend naar uit! Ook zullen we waarschijnlijk weer nieuwe Club Sportievers mogen ontvangen, het is jullie toevertrouwd dat ook zij -net als jullie ooit- snel opgenomen worden in de groep. Nog een paar weekjes school en dan vakantie! Geniet ervan! Ook richting de ouders, bedankt voor het vertrouwen en de good will om jullie kind elke periode naschools te halen en brengen. Nu ga ik een dropje eten….