6 november: investeer in het onderwijs!

Geplaatst op donderdag 31 oktober 2019

In verband met de landelijke onderwijsstaking is onze school op woensdag 6 november gesloten.

Regelmatig loopt ook onze school tegen de gevolgen van het groeiend tekort aan leerkrachten. Bij ziekte of afwezigheid van de leerkracht is er, ondanks de inspanningen van Stichting SchOOL, steeds vaker geen vervanging. De kinderen en hun ouders worden hierdoor getroffen. Ons onderwijs komt steeds meer onder druk te staan en de werkdruk voor het team neemt verder toe.

Ook al noemt de regering deze onderwijscrisis een topprioriteit, het blijft pleisters plakken… Ouders voor de groep, onbevoegde leerkrachten, digitale lessen, een 4-daagse lesweek, verlaging van de toelatingseisen voor de PABO. Van alles, wat voorheen wettelijk niet toegestaan was, is nu blijkbaar opeens wel geoorloofd.

Op vele plekken in het land zijn daarom a.s. woensdag manifestaties en bijeenkomsten voor leerkrachten, schoolleiders en ouders. Zo ook op het Stadhuisplein, van 9 uur tot 10.30 uur. Misschien bent u in de gelegenheid te komen. Wij zouden het enorm waarderen wanneer u samen met ons op het Stadhuisplein onze zorg kracht bij wilt zetten. School en ouder, schouder aan schouder!