Zwemevenement Batavia Cool Swim 2020

Geplaatst op maandag 24 februari 2020

Zwemevenement Batavia Cool Swim 2020

Op zaterdag 15 februari mocht ons Tjalk zwemteam aantreden in het wedstrijdbad van de Koploper voor een clinic met en een zwemtoernooi tegen zwemmers van andere scholen. Het evenement werd heel goed en professioneel begeleid door de vele vrijwilligers van Batavia Swim en de tribune zat nagenoeg vol met enthousiaste familieleden en vrienden / klasgenootjes (top hoor Yasmine en Abigail!). Het evenement werd geopend met het voorstellen van de deelnemers en al snel kregen de zwemmers de eerste opdrachten in het water. Vervolgens enkele banen oefenen (starten, benen, combinaties), een leuk estafette spel en toen even pauze. Een hoop gezonde snackjes later was het dan tijd voor het zwemtoernooi. Een voor een werden de zwemmers naar de startblokken geroepen om wedstrijden te zwemmen tegen elkaar over 25 meter en 50 meter (schoolslag en borstcrawl / vrije slag). Er werd afgesloten met een estafette en onze school won na een zeer spannende strijd. De prijsuitreiking was een feest, elke deelnemer ontving een herinneringsmedaille en een uitnodiging voor een gratis proefles wedstrijdzwemmen. Ons Tjalkteam viel behoorlijk in de prijzen, op elke afstand hadden we podiumplaatsen behaald en uiteindelijk ontvingen we ook de scholenbeker, omdat we de estafette hadden gewonnen en dus gemiddeld het snelst hadden gezwommen. Beste Siem, Lieve, Ysa, Lieke, Nadine, Fleur, Christian en Esmae, toppers dat jullie zijn, bedankt voor een onvergetelijke middag in en om het water. Uiteraard verdienden jullie het ook om te worden gehuldigd, de school was onder de indruk van dit zwemteam! Op naar volgend schooljaar! Geniet van de foto’s!

Nb. Mocht u naar aanleiding van dit verslagje denken dat het ook voor uw kind een idee is om een gratis proefles wedstrijdzwemmen te ontvangen, check de bijgevoegde flyer en geef uw kind dan op via www.bataviaswim.nl/proefzwemmen