Lucky Wheels 2020

Geplaatst op vrijdag 6 maart 2020

In het kader van Gezonde School  hebben we ook dit jaar met De Tjalk het project op wielen vanuit Sportstimulering mogen ervaren. Luuk Wissema –al ruim 25 jaar het gezicht van Lucky Wheels- kwam onze groep 8 verrassen met een klassenbezoek waarbij hij over zijn handicap heeft gesproken om vervolgens in de gymzaal de leerlingen op een uitdagende en praktische wijze te laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Na een aantal intense, leuke, leerzame en sportieve momenten merkten wij als leerkracht al snel dat het beeld dat onze lln. hebben van het hebben van een handicap (beter gezegd ‘’beperking’’) langzaam verschuift van ‘’zielig’’ en ‘’sneu’’ naar ‘’wauw, wat knap’’. Iedereen is anders, en dat is maar goed ook. Wat belangrijk is, is dat je zonder vooroordelen en met respect leert kijken naar een ander en dat het dus helemaal niet uitmaakt of diegene een andere huidskleur heeft, een andere geaardheid heeft, gehandicapt is of zich gewoonweg anders gedraagt dan jij. Via deze weg willen wij Luuk en Wies bedanken voor een onvergetelijke clinic! Geniet van de foto’s!