Bezoek van het kruidenvrouwtje

Geplaatst op woensdag 16 juni 2021

Dinsdag kwam Marlies van De Polderkol op bezoek bij de kleutergroepen.  Ze had allerlei kruiden meegenomen, verse en gedroogde. Bijvoorbeeld kamille, salie, venkel, tijm, munt en lavendel.        De kinderen mochten ruiken, voelen en sommige ook proeven. In de klas ging het heerlijk ruiken naar de kruiden!

Marlies vertelde ons dat wanneer je je prikt aan een brandnetel of wanneer je een muggenbult hebt, je over de plek kan wrijven met het blad van de smalle weegbree. Dat helpt tegen de pijn en de jeuk. Handig, he? Elke groep kreeg ook nog een potje zelfgemaakte weegbree zalf. Dat kunnen we vast goed gebruiken!

Tot slot mochten de kinderen een geurzakje vullen met gedroogde kruiden en een geurbosje maken van verse kruiden. Wat was het een leuk bezoek en wat hebben we veel geleerd.                            Heel erg bedankt, Marlies, de kinderen vonden het ontzettend leuk. Graag tot een volgende keer!