Bazaar/sponsorloop

Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015

Donderdag 3 september 2015 organiseren wij een spetterende sponsorloop en een mooi feest op OBS de Tjalk! De sponsorloop wordt gehouden in het kader van ‘Ik lekker fit’. Alle festiviteiten gaan plaatsvinden in en om de bovenbouw.

De helft van de opbrengst gaat naar onze eigen school. Hiermee kunnen wij volgend schooljaar weer een zomerfeest bekostigen.

De andere helft gaat naar een goed doel. De leerlingenraad heeft vorig schooljaar al een goed doel gekozen: Mariëtte’s Child Care (neem een kijkje op www.mchildcare.nl en op onze website). Dat is een kindertehuis en school van Mariette en Moses Asagbo in Sunyani te Ghana. Zij geven steun aan de minst bedeelde kinderen in Sunyani en omstreken. Daltonschool de Tjalk gaat dus rennen voor de eigen school, maar ook voor kinderen voor wie het minder vanzelfsprekend is dat ze naar school gaan en een veilig thuis hebben. In de aanloop naar 3 september proberen we de kinderen hier in de klas ook bewust van te maken.

De sponsorloop

Alle groepen zullen hieraan deelnemen. Vandaag krijgt uw kind de sponsorlijst waar de kinderen op kunnen laten schrijven wie hen wil sponsoren. De sponsoren kunnen aangeven voor welk bedrag per rondje of voor welk maximum bedrag ze willen sponsoren. De loop gaat plaatsvinden op het grasveld bij de bovenbouw. Om 9:00 uur wordt de sponsorloop officieel geopend door Selma van Dijk van HvN van SBS6!!! Zij is ambassadrice van het goede doel Mariëtte’s Child Care. Zij zal de kinderen ook gaan aanmoedigen. U kunt haar ook vragen stellen over het goede doel. De exacte tijden per groep volgen nog zodat u uw kind kunt aanmoedigen!

Bazaar 16:00-19:00

Na de sponsorloop gaat het feest nog verder met de bazaar. De bazaar wordt om 16:00 uur geopend door Marriëtte zelf (van Mariëtte’s Child Care). Zij zal er zijn met haar gezin.

Op het plein is er dan van alles te doen. Er zijn voor de kinderen heel veel leuke spelletjes en voor iedereen is er de loterij met geweldige prijzen!

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht; twee lokalen worden omgetoverd tot een compleet restaurant, waar u welkom bent om tegen een kleine vergoeding te komen genieten van een high tea of andere lekker hapjes.

2013_sponsorloop_visual