Oostvaardersplassen / Kidzklix

Zoals u wellicht heeft gehoord of gelezen, is er in 2013 een heel bijzondere natuuurfilm in de Oostvaardersplassen opgenomen. Deze film, ‘De Nieuwe Wildernis’ is in september 2013 in première gegaan en daar was Daltonschool De Tjalk bij!

Afgelopen schooljaar hebben wij als school extra aandacht aan dit unieke project. Binnen het reguliere lesprogramma werden de Oostvaardersplassen bijna dagelijks verweven. Iedere groep gaf daar zijn eigen invulling aan. ’s Morgens startte de dag bijvoorbeeld met een bijzondere foto uit de Oostvaardersplassen en ook korte filmpjes van bijvoorbeeld de ‘making-of’ kwamen voorbij of een uitzending van Klokhuis en het jeugdjournaal.

Bovendien kwamen de Oostvaardersplassen terug in bijvoorbeeld schrijfopdrachten, expressielessen, spreekbeurten en later werd een expositie van de mooiste foto’s gemaakt door de leerlingen van de school.

Dit project werd in afgesloten met een bezoek aan de bioscoop, om het eindresultaat van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ te kunnen bewonderen.

Een aantal groepen heeft vorig schooljaar deelgenomen aan een wel heel bijzonder onderdeel van het project. Zij zijn in het voorjaar en najaar naar de Oostvaardersplassen geweest, om onder begeleiding van een professionele (natuur)fotograaf deel te nemen aan een fotoworkshop.

De fotografen van KidzKlix zorgden ervoor dat de kinderen in de prachtige Oostvaardersplassen op pad gingen, op zoek naar magische natuurmomenten. En dat lukte goed. Eén van de leerlingen riep enthousiast “dit is de leukste schooldag van mijn leven!”

Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook eens op de site van de film: www.denieuwewildernis.nl of kijk op de site van kidzklix: www.kidzklix.nl Ook kunt u ‘vrienden’ worden met de facebookpagina van de film! Dan krijgt u thuis ook de mooiste foto’s en trailers te zien!

Daltonschool De Tjalk is als eerste school naar de première van natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ geweest. De film is in Lelystad speciaal voor kinderen in première gegaan. De film is opgenomen in het natuurgebied Oostvaardersplassen en laat het leven van de dieren van dichtbij zien. Bij het Agoratheater leek het woensdagochtend even op een echte Hollywoodproductie. Alle schoolkinderen van De Tjalk waren in galakleding en tien winnaars van een fotowedstrijd kwamen zelfs met een echte limousine.

Na de film kreeg regisseur Ruben Smit een staande ovatie van de kinderen. Nog de hele week mogen schoolkinderen de film komen bekijken. Op 23 september is de officiële première in het Concertgebouw in Amsterdam.

Landelijk nieuws!
De Tjalk heeft met zijn aanwezigheid op de filmpremière, het landelijke nieuws gehaald. De kinderen waren te zien op het RTL Nieuws, NOS Jeugdjournaal en Hart van Nederland op SBS6. Ook op TV- en Radio Flevoland werden items uitgezonden. Hieronder een overzicht:

STIX_logo_6DEF– Krant van Flevoland – Artikel
– Omroep Flevoland – Video en radiofragment
Uitzending SBS6 Hart van Nederland
Uitzending RTL Nieuws (vanaf 17m30s)
Uitzending SchoolTV
Uitzending NOS Journaal
Kidzklix sfeerfoto’s
Fotoalbum daltontjalklelystad.nl